Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Яку водостічну систему вибрати?

Водостічна система будинку дуже важлива для захисту цокольній частині та фундаменту житла від надмірної вологи під час випадання атмосферних опадів. Воду з покрівлі можна просто відводити в певне місце, а можна і збирати для поливу або інших побутових цілей. До того ж якісні водостічні системи виступають відмінною прикрасою фасаду - різноманітних моделей дуже багато, щоб створити унікальний екстер'єр для житлового будинку.

Різновиди

Перш ніж вибрати водостічну систему тут, слід ознайомитися з її різновидами. Всі моделі діляться на дві великі групи: пластикові та металеві. Кожна з них має власні переваги та недоліки.

Пластиковий моделі мінімально схильні до впливу атмосферних умов, включаючи пряме сонячне світло. Пластик не реагує на корозію, а монтаж таких систем гранично простий, особливо з огляду на малу вагу виробів. У порівнянні з металевими водостоками, пластикові набагато дешевше. До недоліків таких моделей можна віднести певну крихкість при серйозних фізичних навантаженнях. Також до негативних моментів відноситься можливість деформації полівінілхлориду внаслідок різкого перепаду температур.

Металеві водостічні системи виготовляються з оцинкованої сталі зі спеціальним антикорозійним покриттям. Досить товщиною для листа металу буде 0,5 мм, що забезпечить всієї конструкції міцність і протистояння навантажень. Спеціальне покриття з ПВХ допомагає матеріалу відсотків витримувати атмосферні впливи, в чесності вологу і ультрафіолетове випромінювання. З недоліків можна виділити певну складність в монтажі і невелике різноманітність форм.

Із загальних достоїнств цих двох типів виробів можна виділити наступні:

  1. Висока міцність;
  2. Невелика вага конструкцій;
  3. Можливість підібрати будь-який формат з будь-якими вигинами;
  4. Довговічність, без необхідності особливого догляду.

Сучасні виробники навчилися нівелювати особливу різницю між водостоками з ПВХ і металу. Це стало можливо завдяки застосуванню спеціальних технологій виробництва та використання різних добавок. Зараз більш кращі пластикові моделі (вони дешевше), але металеві теж залишаються досить популярними.

Вибір

Переймаючись питанням, яку водостічну систему вибрати, слід керуватися властивостями і характеристиками окремих моделей, а також власними уподобаннями. Описані вище переваги і недоліки відсотків з різних матеріалів повинні підштовхнути до правильного рішення, але вибір повинен бути комплексний. Сюди можна включити колір і форму моделей. Також варто орієнтуватися на виробника, хоча практично всі моделі відомих заводів вважаються досить якісними і довговічними.

В інтернет-магазині ви можете придбати будь-які моделі водостічних систем на ваш смак. Пропонуємо асортимент з кількох сотень товарних позицій, включаючи дрібні деталі для монтажу. Магазин співпрацює з провідними вітчизняними та зарубіжними виробниками. На усі товари надається гарантія.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь