Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги крос-докінгу

Найбільше дана послуга підходить для фірм і підприємців, яким потрібно оперативно отримувати товар для його подальшої реалізації. Крос-докінг дозволяє скоротити часові і фінансові витрати на доставку. Головні переваги послуги наскрізного складування такі:

  1. Збільшення швидкості товарообігу;
  2. Істотне зниження складських витрат (немає потреби займатися вантажною технікою, пакувальними матеріалами, охороною);
  3. Відсутність витрат на обслуговуючий персонал та оренду (оплата проводиться тільки за займану вантажем площа);
  4. Звільнення від ризику псування вантажів (за пошкодження несе відповідальність представник складу крос-докінгу);
  5. Одночасна зайнятість з великою кількістю постачальників і клієнтів.

Домовившись про надання послуги, складають офіційний договір, де прописуються всі особливості транспортування вантажів. Ціна на КРОСС-ДОКИНГ С «РОНА-2», в такому випадку, залежить від модернізірованності складу і наявності всіх складових.

Доведено, що при використанні крос-докінгу швидкість транспортування продукції збільшується на більш, ніж 30%. Високі показники при пересуванні вантажів між вантажовідправником і споживачем показують, що при відвантаженні і навантаженні товарів немає місця помилкам. Професіонали проводять всі операції чітко і розумно, інакше товар може просто втратити свою актуальність або зіпсуватися за час, наприклад, його повернення.

Оптимальними для наскрізного складування вважаються товари з високим попитом і значним обсягом транспортування: товари масового споживання, що користуються постійним попитом; швидкопсувні продукти; товари високої якості; продукція для рекламних заходів.

Як правило, широко використовується в розподільних центрах роздрібних мереж.

Склад призначений не для зберігання вантажів, а для перетворення вантажопотоків. На цьому заснований крос-докінг. Змінює кардинально складську технологію грузоопереработкі, забезпечуючи в першу чергу процеси приймання і високу швидкість виконання комплектації замовлень, що відповідно зачіпає планування складських площ.

Перевага віддається площами для приймання і комплектації, а зона зберігання або зводиться до мінімуму (для запасів на 1-2 дні), або відсутній зовсім.

За функціональним призначенням склади крос-докінг діляться на розподільні, де товарні партії на рівні цілої вантажної одиниці з коліс переформовуються в партії відповідно до заявок клієнтів, і подсортіровочние, на яких надходить вантажна одиниця розбирається і з коробів (або штук) комплектується замовлення споживача.

Склади, де комплектуються замовлення і немає зони зберігання, називають просто крос-докінг ( "Flow Through" -проведення потоку через склад), а склади з короткостроковим зберіганням протягом 1-2 днів називають крос-докінг плюс (склади «Merge-in- Transit »-сліяніе в транзиті). Така термінологія висунута практикою і в науковому відношенні некоректна, проте бізнес користується нею в даний час, і тому тут вона приводиться як факт, без коментарів автора.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь