Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Міжнародне маркування вантажів

Маркування вантажів - це нанесення на транспортується продукцію спеціальних позначень, написів і малюнків, які дозволяють розпізнати об'єкт, що перевозиться. Такі мітки також необхідні для того, щоб вказати на те, в якому порядку проводити облік товару і як правильно його перевантажувати і перевозити.

У цій статті ми докладніше розповімо про те, що являє собою маркування, яким воно буває і як його правильно наносити. Ця інформація буде корисна тим, кого цікавлять морські перевезення вантажів з Китаю або доставка з інших країн.

Види маркування вантажів

Відповідно до чинного законодавства, всі перевозяться товари повинні мати спеціальну ідентифікаційну мітку. Всі існуючі ідентифікаційні знаки маркування вантажів (детальніше тут: https://www.asterminal.com.ua/uslugi/markirovka-gruzov) діляться на наступні категорії:

  1. Фабричні або товарні - знаки такого типу завдає на виріб або тару, в якій воно транспортується, безпосередньо виробник. Позначення вказують на торговельну марку, а також містять необхідну для покупця інформацію на кшталт артикулу, дати випуску / виготовлення, адреси підприємства-виготовлювача, номер стандарту.
  2. Спеціальні або попереджувальні - позначення завдає або відправник, або виробник. Знак вказує на те, як правильно потрібно зберігати товар, як поводитися з ним при транспортуванні, які маніпуляції з ним можна робити, а які ні. Додатково, він також може вказувати на небезпеку вантажу і необхідність дотримання певних правил безпеки під час його завантаження / розвантаження, зберіганні та перевезенні.
  3. Відправительскі - знаки на тару або продукцію клеїть відправник. Таке маркування вантажів на судах містить інформацію (реквізити), яка дозволяє швидко встановити, до якої партії або накладної (коносаменту) належить транспортується продукція.
  4. Транспортні - транспортна маркування вантажів містить основну інформацію про перевезений, маніпуляційні знаки, вказівки до правил транспортування. Якщо ж здійснюється доставка збірного вантажу, то такі наклейки додатково включають відомості про те, до кого йде товар, а також номер займаного вантажного місця.

Тому, якщо вам необхідна доставка з Китаю або іншої країни, обов'язково прослідкуйте за тим, щоб на продукцію було нанесено все необхідне маркування.

Правила маркування вантажів

Міжнародне маркування вантажів, крім основних позначень, вимагає нанесення:

  1. номера замовлення, укладеного з покупцем за кордоном;
  2. товарного знака або марки відправника;
  3. зазначення кінцевого адреси;
  4. номера замовлення-наряду.

Наносять маркування експортної продукції на мові одержувача фарбою за трафаретом, літографічним способом, штампуванням, продавлювання, випалюванням або за допомогою спеціальної маркувальної машини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь