Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати сейф для офісу

Навіщо потрібен сейф

Сейф для офісу - почнемо з того, що коротко визначимо, для чого взагалі потрібен офісний сейф і які функції він повинен виконувати: забезпечувати збереження грошей, цінних паперів, документів, захищати вкладення від дії вогню, води та іншого.

Всі сейфи виготовлені зі спеціальної сталі, забезпечені замками різного рівня і мають певний рівень захисту від вогню і води. Виходячи з планованої функціонального навантаження, і потрібно вибирати сейф здесь.

Як правильно вибрати сейф для офісу?

Види і призначення

Перш за все, потрібно визначитися, якого формату потрібен сейф, це безпосередньо залежить від того, що буде зберігатися в сейфі. Пропонується кілька видів сейфів різного призначення і параметрів:

  1. сейф для офісних, бухгалтерських паперів - це невеликі сейфи, розраховані на формат А4, які найчастіше встановлюють під столом;
  2. архівні, канцелярські шафи - використовуються для архівної документації, дозволяють компактно розмістити архів та забезпечити його збереження;
  3. файлові сейфи - зручні для зберігання різних картотек, забезпечуючи не лише збереження документів, а й швидкий доступ до них;
  4. депозитні сейфи для зберігання грошей з максимальною взломостойкостью - вони забезпечені декількома видами замків.

Рівень вогнестійкості і зламостойкости

Потім потрібно визначити необхідний рівень вогнестійкості і взломостойкости, при цьому, майте на увазі, що сейфи з максимальною вогнестійкістю не володіють високою взломостойкостью. Вогнестійкі сейфи мають товсті стінки, які заповнюються вогнетривким пінобетоном, надійно захищає від вогню і вологи. Максимальна зламостойкость досягається важкою вагою, кріпленням до стін та підлоги, завдяки чому сейф можна віднести. Сталевий корпус з армованими бетонними прошарками в стінках не дозволять вирізати замок або стінку сейфа.

Замок

Важливим питанням також є вибір замка. Сейфові замки бувають декількох видів:

  1. замок з ключем - самий звичайний, що відкривається ключем;
  2. механічний кодовий замок - досить надійний, при помилці код потрібно набирати знову;
  3. електронний кодовий замок - це сучасні замки (дивіться), які можуть блокуватися після набору невірної цифри;
  4. біометричний замок - це найновіша розробка, замок відкривається прикладанням пальця власником по його відбитку, це найнадійніший варіант.

Висновок

Виходить не так-то й просто купити сейф офісний, не маючи спеціальних знань, так що, найімовірніше звернутися за допомогою до консультанта.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь