Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кілька причин, за якими ви повинні мати сімейного лікаря

Медична реформа в Україні дозволяє зараз вибрати лікаря, якому ви довірите своє здоров'я. Головне, що це може бути будь-яка клініка, яка підписала договір з Національною службою здоров'я України, державна чи приватна.

Якщо ви незадоволені вашої поліклінікою, то можете вибрати сімейного лікаря в комерційній клініці. При цьому потрібно знайти професіонала, якому зможете довіряти, так як він буде вирішувати медичні проблеми всієї вашої сім'ї.

Сімейні лікарі лікують пацієнтів будь-якого віку. Вони супроводжують новонароджених, стежать за підлітковими медичними проблемами, замінюють терапевта у дорослих. Вони не практикують певну галузь медицини, наприклад, як педіатр, який займається тільки дітьми. Вкрай важливо правильно вибрати лікаря загальної практики для вашої сім'ї. Пошук сімейного лікаря не слід сприймати легковажно. Для початку з'ясуйте освіту доктора і наявність сертифікатів у клініки.

З вуст в уста це відмінний спосіб знайти хорошого сімейного лікаря тут: https://loritom.ua/terapevt/. Попросіть ваших друзів, рідних і колег, розповісти вам про фахівців, робота яких їм подобаються.

Коли ви звузили поле до декількох лікарів, поговоріть з кожним з них. Запитайте про типові речі, таких як робочий час, в яких клініках працює, кваліфікацію персоналу і так далі.

У вас є конкретні проблеми зі здоров'ям? Обов'язково обговоріть їх під час вашої першої бесіди. Вибирайте такого доктора, який показує деяку глибину знань щодо вашого стану.

Якщо лікар не хоче відповідати на питання, то подумайте, чи потрібно довіряти йому своє здоров'я. Лікар повинен бути по-справжньому турбуючимся про вас і правильно реагувати на ваші питання і проблеми.

Також визначте чи збігаються переконання лікаря з вашими власними. Деякі люди вважають за краще альтернативну медицину, інші - медикаментозне лікування. План лікування може варіюватися, чи будете ви згодні з тим, що запропонує вам ваш сімейний лікар?

Крім того, ви повинні відчувати себе дуже комфортно з лікарем. Медик повинен не тільки знати, як лікувати пацієнтів, але знає, як його поважати і ставитися з жалем.

Намагайтеся вибрати лікаря, якому ви будете довіряти. Ось лише деякі з переваг для вас і вашої родини.

Сімейні лікарі йдуть згідно вашому життєвому циклу

Сімейні лікарі ведуть своїх пацієнтів протягом багатьох років або навіть десятиліть.

Оскільки вони розглядають широкий спектр медичних проблем, вони можуть бути лікарями первинної медико-санітарної допомоги в будь-який момент вашого життя.

Вони знають вашу особисту і сімейну історію

Коли лікарі лікують вас протягом багатьох років, вони дізнаються вашу історію хвороби повністю. Це допомагає їм робити точні діагнози, стежити за протипоказаннями щодо ліків і за змінами у вашому здоров'ї протягом багатьох років.

Ведення декількох поколінь сім'ї може допомогти лікарю записати точну, глибоку історію здоров'я. Наприклад, якщо він знає, що у вас був рак в молодому віці, і ваша мати теж з таким діагнозом, порекомендує генетичне консультування і запропонує план скринінгу не тільки для вас, але і для інших членів сім'ї, яким загрожує ризик.

Історія хвороби - всього лише частина картини. Іноді це допомагає дізнатися, що відбувається вдома. При лікуванні дитини, чий батько просто втратив роботу, наприклад, ця інформація допомагає при оцінці стресу і тривоги.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь