Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Правильний вибір педагога з вокалу

Універсальною мовою для людей різних національностей є музика. Тому дуже важливо розвивати музичні здібності у дітей з самого раннього дитинства. Але робота над голосовими можливостями важлива не тільки для дітей, але і людей різного віку. Такі заняття дають поштовх до розвитку особистості. Заняття вокалом у дорослих людей користується зараз великою популярністю.

Щоб знайти потрібного репетитора, потрібно визначитися, який саме навик клієнт хоче розвивати: академічний вокал Днепр, народний або ж естрадний.

Заняття вокалом дозволять повноцінно відкрити захоплюючий світ музики, розкрити перспективи голосу, розвинути слух, тембр, чистоту інтонування, удосконалювати вже наявні співочі навички.

Навіщо потрібен репетитор з вокалу?

  1. Заняття з репетитором допомагають сприймати власний голос, бо людина чує себе внутрішнім слухом. Студійний запис допомагає почути свій голос так, як його чують оточуючі.
  2. Вправи для тренування дихання, відчуття ритму, відпрацювання власного стилю виконання.
  3. Визначення тембру (бас, баритон, тенор) і діапазону голосу.
  4. Виявлення та усунення недоліків і переваг голосу. Це допоможе підняти самооцінку виконавця і визначити спрямованість підготовки.
  5. Підбір репертуару.

Завдання вокального репетитора:

  1. постановка голосу;
  2. правильне дихання;
  3. розучування творів.

Як вибрати викладача?

Педагога з вокалу потрібно вибирати за двома критеріям:

  1. наявність успішних учнів;
  2. учитель розвиває голос учня, не допускає руйнування.

Хороший викладач зацікавлений в прогресі і для мотивації свого учня використовує інноваційні методики.

Педагог повинен підібрати гідний репертуар для свого учня. Якщо заняття проходять в музичному закладі, то вибір залежить від програми навчання. Потрібно враховувати: якщо репертуар не подобається учневі, то і виконання буде не на висоті. Тому нав'язувати виконання того чи іншого твору - рішення непрофесійне.

Крім навчання вокальному мистецтву викладач також повинен навчити впевненості на сцені і вмінню користуватися мікрофоном.

Бажано індивідуально підходити до кожного учня, враховувати його пристрасті, віддавати перевагу у виборі тем аудіо-треків, які учень сам пропонує для виконання. Звичайно, потрібно враховувати вибір учня і його здібності, як вокаліста. Рішення приймається обопільно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь