Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сучасний кабінет біології — обладнання за вимогами МОН

Обладнання для біологічного кабінету НУШ протягом останніх років дуже змінилося: вдосконалилося, стало сучаснішим (відповідно до нових Наказів МОН) і має більш практичне застосування (завдяки принципам STEM-освіти).

Ці покращення вже мають помітний позитивний вплив на покращення успішності учнів та зростання їх зацікавленості наукою. Тож якщо ви ще не переобладнали кабінет біології у своєму навчальному закладі — ми маємо декілька порад, як це зробити навіть за умов невеликого бюджету.

Комплектація кабінету біології: варіанти підбору обладнання

  1. Купити кабінет біології під ключ: комплексний варіант, який передбачає покупку не лише навчальних демонстраційних засобів і лабораторного обладнання, а й меблів і цифрової та мультимедійної техніки.
  2. Обрати вже укомплектовані методистами готові набори обладнання для вивчення кожного розділу шкільного курсу біології:
  • «Загальна біологія» (схема мітозу і мейозу, модель ДНК, моделі тваринних клітин і вірусів тощо).
  • «Ботаніка» (модель рослинної клітини, будови стебла, листка, кореня та квітки представників різних родин).
  • «Зоологія» (модель тваринної клітини, моделі ланцетника, гідри, дощового хробака, інфузорії туфельки, беззубки, скелети хордових).
  • «Анатомія» (моделі торсу, скелету, будови внутрішніх органів і частин тіла людини).
  • Цифрові мікроскопи з наборами мікропрепаратів.
  1. Придбати окремо лише те обладнання для кабінету біології, якого наразі не вистачає. Це може бути одна чи декілька навчальних моделей, барельєф, гербарій або цифровий вимірювальний комплекс — справжня міні-лабораторія з усіма необхідними для дослідів датчиками.

Який із варіантів обладнання кабінету біології обрати

Кожен із перерахованих вище варіантів має свої переваги. Наприклад, оформлення кабінету біології під ключ — найпростіший варіант, при якому підбором, комплектацією, постачанням і монтажем усього необхідного обладнання (від гербарію до інтерактивного комплексу та лабораторних меблів) займатиметься один постачальник. Це значно скорочує затрати часу й дозволяє в результаті отримати органічне завершене рішення, де кожен елемент кабінету доповнює інший і створює сучасний навчальний простір. Але комплексне обладнання навчального кабінету біології з нуля потребує значного бюджету.

Натомість, покупка лабораторного обладнання для кабінету біології в готових наборах також допомагає заощадити час, і не потребує одразу таких значних фінансових затрат: адже можна поступово закуповувати оснащення, по набору за раз.

Індивідуальний підбір навчальних засобів також може бути зручним, якщо постачальник надає послуги по безкоштовному підбору та постачанню навчального обладнання. Вчителі-практики та представники відділів освіти радять обирати постачальника, який пропонує максимально широкий асортимент обладнання. Так школа зможе здійснювати закупівлю в одній компанії — а не купувати цифрові мікроскопи в одного постачальника, а вологі препарати для них — в іншого, і все це з різними термінами поставки, умовами обслуговування та гарантійними зобов’язаннями.

Інтерактивний кабінет біології: можливості сучасної освіти

На зміну традиційним методам навчання з використанням об’ємних моделей, фетрових аплікацій і роздаткових колекцій у картонних коробках у якості демонстраційних матеріалів приходять інновації та сучасні технології. Ще недавно вони здавалися фантастикою з фільмів про майбутнє, але сьогодні вже активно використовуються в повсякденному навчальному процесі Нової української школи.

Як адаптувати інновації у навчальний процес

Створити у будь-якому навчальному закладі високотехнологічний інтерактивний кабінет з біології — реально. Для цього знадобиться інтерактивна панель або мультимедійний комплекс з дошкою та проєктором і спеціалізоване навчальне програмне забезпечення. А доповнивши його ще й VR-окулярами, можна використовувати технології віртуальної та доповненої реальності у звичному навчальному процесі.

Раніше такі навчальні засоби були недоступні українським школам — не лише через високу вартість, а й через відсутність перекладу українською мовою, адже розробляють таке програмне забезпечення переважно в США та країнах Європи. Зараз же, завдяки офіційним представникам відомих світових брендів в Україні, таке обладнання стає звичним для школярів. А як вчителі опановують можливості незвичного обладнання? Для них розробляють спеціальні навчальні курси та проводять інструктаж, щоб полегшити процес знайомства з новою технікою та допомогти розкрити всі її можливості.

Кого з постачальників навчального обладнання рекомендують вчителі?

Серед відомих українських виробників і постачальників навчального обладнання, техніки та меблів для школи можна відзначити компанію B-Pro. Вона повністю відповідає всім перерахованим вище критеріям надійного партнера для навчального закладу:

  1. великий асортимент якісних товарів для будь-якої освітньої галузі, що постійно оновлюється відповідно до вимог МОН, — як традиційних, так і інноваційних засобів навчання;
  2. виняткова клієнтоорієнтованість;
  3. велика кількість супутніх безкоштовних послуг для клієнтів: доставка по Україні, монтаж обладнання, розробка індивідуальних пропозицій, юридична підтримка при проведенні держзакупівель, навчання вчителів тощо.

Практично кожен навчальний заклад, який хоч раз звертався за допомогою, перетворювався на постійного клієнта компанії. З відгуками покупців і повним асортиментом навчального обладнання для кабінету біології та інших шкільних дисциплін можна ознайомитися на сайті B-Pro. Або звертайтеся одразу до відділу продажів за телефоном в Києві (044) 353-33-77.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь