Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як заробляють на кіберспорті після пандемії - експерт NBJ

Кіберспорт є найшвидше сегментом індустрії розваг у всьому світі, і СНД не є винятком. Про нові можливості заробітку в кіберспорті для великих інвесторів спеціально для NBJ розповідає співзасновник COLIZEUM Олексій Локонцев.

Глобальний ринок eSports в 2019 році становив $ 1 млрд, а до 2022 року повинен був досягти $ 1,8 млрд, рік від року, додаючи в середньому по 22%. З такими прогнозами виступало агентство Newzoo, яке займається аналітикою ігрової індустрії і кіберспорту. Прогнози на 2022 роки від Superdata були ще більш оптимістично - $ 2,3 млрд.

Коли гірше - це тільки краще

Зростання ринку не дотримав навіть всесвітній COVID-карантин.

Ігровий стрімінг - це «новий прайм-тайм» для молодої аудиторії. Споживання стрімінгового контенту тільки зросла на тлі карантину. Додатково мобільний геймінг дозволив охопити аудиторію, яка навіть сама себе не ототожнює з геймерами. Ці люди старше середньої аудиторії гейминга, мами, які грають у Gardenscapes, часто ще й приймають всі сімейні рішення по покупкам. Ті, хто грають тільки в мобільні ігри, вже становлять 35% від загального числа геймерів. До таких висновків прийшла аналітична платформа WARC в своєму дослідженні в липні 2020 року, в основі якого власні дані і інформація інших аналітичних і консалтингових компаній або сервісів, включаючи NewZoo, McKinsey, Arsenal.gg і ін. Детальніше - на сайті https://medium.com/@andrey.metveev/publication-540507fe481c.

Аналітики WARC прогнозують, що темп зростання інвестицій в кіберспорт знизяться в 2020 році до 9,9% (проти 21% в 2019 році і 51% - в 2018).

Причина зрозуміла, це загальна економічна нестабільність в світі. Так, геймінг і кіберспорт відчувають себе краще, ніж багато інших платформи комунікацій, але рекламних бюджетів в цілому більше не стає. У 2021 році темп повернеться до двозначних значень і складе 15,5%.

Звідки гроші в кіберспорті

Сучасний кіберспорт - це не тільки призові виплати гравцям і доходи для організаторів турнірів.

Сьогодні, коли все остаточно йде в онлайн, це величезний рекламний маркетплейс зі зростаючим вхідним порогом. Рекламні інтеграції великих брендів, розробка ігор, мобільних додатків, відкриття ігрових арен і клубів, продаж франшизи, поставлене на потік професійне навчання киберспортсменов - можливості зростають з кожним днем.

На думку WARC, медіаправа є точкою росту для кіберспорту. Більша частина інвестицій брендів ($ 615 млн) буде спрямована на спонсорство киберспортівних клубів і турнірів. Ще $ 229 млн підуть на рекламу в трансляціях, що відповідає зростанню на 1,7% - в той час як традиційна реклама на ТВ впаде на 13,8%.
Маркетплейси

Кількість рекламних контрактів брендів в киберспорте зростає. Nielsen Sports підрахував, що в 2019 році кількість спонсорських угод в киберспортівной індустрії склало 1173 - на 60% більше, ніж 5 років тому. Чверть російської киберспортівной аудиторії готова вибрати продукцію брендів, що інвестують в кіберспорт.

Внутрішньоігрові рекламні інтеграції в киберспортівних іграх не викликають відторгнення аудиторії, вважає канал Кіберспорт. Так, брендировать скіни для персонажів популярної Fall Guys - нового лідера по результатам пошуку на Twitch, були готові відразу кілька компаній, серед них KFC, G-Fuel, Clash Royale, Walmart і навіть Сбербанк.

Автори Fall Guys навіть організували конкуренцію серед брендів - через два тижні в грі з'явиться скін тієї компанії, яка пожертвує найбільше грошей для благодійного фонду Special Effects, який допомагає геймерам з фізичними вадами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь