Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати репетитора?

Якщо ви читаєте цю статтю, значить, ви вирішили вчити іноземну мову! Що ж ... похвально, адже як казав великий Гетте «Скільки мов знає людина, стільки разів він людина».

Але, це як епіграф. Насправді, можливо, ви перепробували вже купу курсів, методик, різноманітних практик і програм, а можливо - ви вперше поставили собі за мету вивчити іноземну мову. Може бути, ви бажаєте спілкуватися з людьми в подорожах, по роботі або ж вирішили спробувати щастя за кордоном, а раптом, навіть, влаштувати своє особисте життя з привабливим іноземцем.

Відомо 3 способи вивчити іноземну мову:

  1. Самостійно. Тут ви сам собі господар. Ви можете використовувати будь-які книги, підручники, різні Інтернет-ресурси і контент. Можна дивитися фільми і слухати музику, можна листуватися в соціальних мережах, дивитися іноземні новини, читати книги.
  2. У групах. Тут ви під невсипущим контролем досвідченого педагога. Багато спілкування, вибудувана методика, рекомендовані підручники та медіа-контент. Ви можете порівнювати свої успіхи з іншими студентами. Також є можливість живого спілкування з носіями мови.
  3. Індивідуально з педагогом, якого можна вибрати на сайті https://znanij.net. У цьому варіанті час і увагу викладача належить тільки вам. Методика вивчення вибудовується з урахуванням ваших знань, пристрастей, особливостей засвоєння інформації та побажань. Робота йде до досягнення тієї мети і в ті терміни, які поставлені вашої маленької, але ефективної команді.

Кожен із способів має свої переваги і недоліки. Кращий спосіб вивчити іноземну мову - вивчати його з професійним викладачем.

Однак, для успішного вивчення іноземної мови, необхідно вибрати правильного, не побоюся цього слова, «свого» викладача. Дозволю собі дати кілька порад щодо вибору репетитора:

  1. Викладач повинен надихати. Ще з часів школи ми пам'ятаємо, як любили предмети, які вели цікаво і прогулювали ті, де вчитель сам нудьгував, розповідаючи. Тут також: якщо викладач вас не надихає, він підриває вашу мотивацію.
  2. Обов'язково розкажіть викладачеві, навіщо вам іноземну мову, що ви з ним будете робити і як швидко хочете досягти результатів. Хороший педагог НЕ буде обіцяти вам вільного володіння за 3 місяці, але буде, як терапевт в лікарні, питати вас: як ви засвоюєте інформацію, який зручний темп заняття, «аудіал» ви або «візуал». Йому необхідний максимум інформації про вас для розробки індивідуальної методики, а не банального шаблону.
  3. Урок повинен проходити непомітно. Ви тільки прийшли на заняття і ось уже «Давайте записувати домашнє завдання». Як так?! Адже ми ж ... а, точно ... пройшло 1,5 години. Так повинно закінчуватися кожне ваше заняття. Залучення учня в процес навчання, зміна способів донесення інформації, використання усього розмаїття методик взаємодії учня з мовою - ось ознаки справжнього професіонала.
  4. Використання не тільки пряника, а й батога. Викладач отримує гроші за свою роботу, а не за поблажки і потурання учневі. Ставити цілі, контролювати їх досягнення, хвалити за позитивний і лаяти за негативний результат - ось робота справжнього наставника. Ви - команда, ви домовилися між собою, дотримуючись правил, прийти до перемоги, а значить - обопільно повинні контролювати дотримання домовленостей і припиняти порушення, а на викладача, як на наставника, лежить подвійна відповідальність.

Тут навіть не уточнюється, що викладач повинен бути професіоналом. Це обов'язкова умова. Однак, поки ви не знаєте жодного слова на мові, який збираєтеся вчити, як же зрозуміти, хто професіонал, а хто ні?

Порада: довіртеся інтуїції. Спробуйте перше тестове заняття, воно часто безкоштовне. Порівняйте і дійте!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь