Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Користь лікарських трав

У наш час звичка лікуватися таблетками увійшла в моду, проте і користь лікарських трав очевидна - вони набагато безпечніше і в деяких випадках набагато ефективніше. У даній статті про це і поговоримо. Відомо, що виробництво таблеток грунтується на змішуванні різних хімічних препаратів і вживання їх небезпечно. Тому багато хто переходить при лікуванні захворювань на трави.

Людина помічав, що після застосування окремих рослин, нормалізується самопочуття і проходять недуги. Та й саме слово «лікар», походить від слів лікувати, полегшити. Полегшити фізичні страждання організму - головне покликання лікарів далекого минулого.

Лікування травами: користь чи шкода?

Ефективність, натуральність, доступність - основні і незаперечні переваги фітотерапії. Трави діють м'яко і в ряді випадків можуть стати чудовою альтернативою або доповненням до традиційних фармпрепаратам, але тільки в тому випадку, коли дотримуються дозування, враховуються протипоказання, оцінюються можливі ризики і взаємодії.

Фітотерапевти стверджують: травами можна лікувати всі, крім невідкладних станів.

Особливо гарні лікарські збори для профілактики загострень хронічних захворювань, боротьби з гіпо- або гіпертонією, неврозами, клімактеричних розладів і першими ознаками гострої вірусної інфекції.

Лікарські трави з успіхом застосовують в якості підтримуючої терапії при лікуванні онкологічних захворювань (після або паралельно з проведенням традиційного лікування).

В ідеалі призначати лікарські трави повинен фітотерапевт, але далеко не завжди такого фахівця можна знайти в своєму місті, а лікарі в поліклініках часом або скептично ставляться до фітотерапії, або залишають прийом лікарських трав на розсуд самого пацієнта.

Саме тому, якщо вже ви і вирішили поправити здоров'я за допомогою фітотерапії, постарайтеся знайти грамотного лікаря, який оцінить всі ризики і протипоказання, або, як мінімум, вивчіть цю інформацію самостійно, не обмежуючись парою рядків на упаковці.

Декілька порад

Якщо хочете поліпшити здоров'я, вибирайте лікарські трави або збори трав, а не трав'яні чаї, так як останні не є лікарськими засобами.

Заварюйте трави відповідно до інструкції на упаковці і приймайте в рекомендованої дозуванні.

Використовуйте можливості фітотерапії з профілактичною метою - для запобігання загострень, але ні в якому разі не відмовляйтеся від традиційного лікування на користь лікарських трав при гострих станах і загостренні хронічних хвороб.

У складі зборів ефективність трав зростає, але не варто самостійно компонувати їх. Щоб зробити це грамотно, необхідно враховувати взаємодію лікарських трав між собою.

Також не варто чекати лікувального ефекту при додаванні лікарських трав в чай: дубильні речовини, що містяться в чаї, не дадуть подіяти лікарським травам.

Також важливо пам'ятати, що лікарські рослини можуть викликати алергію, можлива й індивідуальна непереносимість зборів лікарських трав.

Тому бажано вибирати збори з невеликої кількості компонентів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь