Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що треба знати про паркет

Паркет - популярне покриття для підлоги, яке стильно виглядає і володіє відмінними експлуатаційними якостями. Паркетна підлога може служити дуже довго, так що це вкладення в дизайн інтер'єру на довгі роки. Під словом «паркет» неспеціалісти розуміють кілька видів покриття для підлоги, які відрізняються як зовнішнім виглядом, так і способами монтажу.

Види паркету і їх відмінності

Говорячи «паркет», ми звикли мати на увазі під цим невеликі планки, виготовлені з натурального дерева, проте цим же словом називають і паркетну дошку. У чому відмінності між ними? Паркет виготовляється з цільного масиву деревини. Паркетна дошка - складальна конструкція, що складається з таких шарів:

  1. листа фанери в якості основи;
  2. склеєних елементів хвойних дерев - середній шар;
  3. зовнішньої пластини з цінних порід дерева.

Така конструкція, з одного боку, виявляється істотно дешевше дошки з масиву дерева, з іншого боку - вона надійна, красива, протягом довгого часу зберігає свій зовнішній вигляд. Саме з цими перевагами паркетної дошки і пов'язана її висока популярність.

Крім того, використання натуральної деревини для виготовлення паркетної дошки дозволяє гарантувати її екологічну чистоту, так що це покриття можна сміливо використовувати для створення підлоги в житлових приміщеннях.

Як верхній шар найчастіше використовуються такі деревні породи, як бук, клен, дуб, горіх, вишня, венге, мербау.

Розрізняються паркет і паркетна дошка також складністю монтажу. Укладання паркетної дошки професіоналами виконується швидко і просто, адже в їх конструкції передбачені спеціальні замки для скріплення сусідніх планок.

Оскільки паркетна дошка випускається одно-, дво- і трьохполосна, то її використання дозволяє отримати найрізноманітніші дизайни при більш простому укладанні, ніж натурального паркету - тут планки відносно невеликого розміру і роботи по їх монтажу займають більше часу.

Інтернет-магазин https://svitparketu.com.ua/ru/parket/ представляє великий вибір паркетної дошки, а також супутніх матеріалів, які потрібні для її укладання. Наші менеджери при необхідності розкажуть детальніше про характеристики та особливості застосування паркету. Допоможуть визначитися з вибором. Доставка придбаних в нашому інтернет-магазині підлогових покриттів по Україні виробляється у співпраці з відомими транспортними компаніями.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь