Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати дренажну трубу

Вибираємо трубу для дренажу правильно та у відповідності до потреб об'єкту.

Якщо на ділянці є ознаки застою води: загнивають коріння рослин, калюжі довго не пересихають після дощу, грунт постійно вологий, взимку утворюється лід, а на стінах підвалу будинку цвіль, - це значить, що дренажні труби повинні бути прокладені під грунтом.

Дані вироби відрізняються своєю вартістю, зручністю використання, матеріалом виготовлення і наявністю фільтрів. Найбільш дешеві і найменш використовувані труби в даний час - це азбестоцементні.

В останні роки стали популярними труби з полівінілхлориду (ПВХ) і ПНД. Перші - дешевше, але виконані без перфорацій. Їх використовують для відведення або самостійно проробляють отвори. А фільтр до них можна приробити самостійно.

Переваги поліетиленових труб

Поліетиленові труби, великий асортимент яких ви можете побачити та замовити тут, володіють наступними очевидними перевагами:

  1. Вони досить гнучкі, щоб їх можна було розмістити під будь-яким кутом, їх також легко згинати, і навіть можна розмістити на схилі.
  2. Труби з ПНД для дренажних систем, крім гофрованої стінки, мають спеціальні отвори, необхідні для проникнення води в трубу. Ці жолоби бувають двошаровими, обгорнутими геотекстилем або кокосовим волокном. Вибір даних виробів для дренажу залежить від уподобань власника ділянки і його наявного бюджету.

Зливні труби слід час від часу перевіряти на предмет скупчення забруднень і необхідності їх очищення. В результаті створюються оглядові колодязі. Перевірку необхідно проводити не рідше ніж один раз на рік.

Після злив, повенів варто провести позаплановий огляд водовідвідної системи. Про те, що пора приступити до чищення труб, можна судити по застою води в оглядовому колодязі. Тут накопичується бруд, мул, пісок.

Чистка проводиться регулярно кожні 3 роки, якщо система грамотно облаштована і має необхідні фільтри. Інакше - їх треба буде чистити у міру необхідності. Існує два типи очищення стічних вод: механічний і гідродинамічний.

У першому варіанті тверді домішки подрібнюються пневматичним агрегатом, а весь бруд видаляється механічним способом.

У другому випадку система промивається водою і стисненим повітрям за допомогою компресора і насоса. Другий спосіб дорожче, але надійніше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь