Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибір таунхауса в Коблево

В останні десятиліття на українському ринку нерухомості затребуване нове житло - таунхауси. Це відмінна альтернатива проживанню в багатоквартирних будинках, котеджах. Якщо хочеться оселитися серед природи, то слід вибирати саме таунхаус на сайті https://whitevillas.com.ua/.

Інфраструктура

Як відзначають фахівці, в Україні велика частина таунхаусів знаходиться за містом. І зазвичай такі селища невеликі. Тому вибираючи будинок, слід переконатися, що поруч є все необхідне:

  1. школа;
  2. дитячий садок;
  3. магазини;
  4. лікарні;
  5. аптеки;
  6. банки.

Ще необхідно оцінити стан дороги, по якій доведеться добиратися на роботу. Обов'язково перевіряється наявність пробок на виїзді, місце розташування зупинки.

Планування

В Україні в малоповерхових приміщеннях з числом блоком до 10 експертизу не виконують. Якщо компанія-забудовник бажає заощадити, то найчастіше вибирає незвичайну планування. Зокрема справа стосується економ-класу.

Слід враховувати, що в такому житлі зазвичай спостерігаються такі проблеми:

  1. занадто маленькі або витягнуті кімнати;
  2. некомфортне розташування сходів;
  3. немає тамбура;
  4. кухня-вітальня в формі букви Г;
  5. задушлива мансарда.

Експерти рекомендують купувати таунхауси, які поєднують більше 10 квартир. У них обов'язково виконується експертиза. У цьому випадку з'являється можливість придбати житло, зведене за якісним проектом.

Проживання в будинку набагато зручніше, ніж в багатоквартирному будинку. Тільки фахівці не радять купувати об'єкт, який почала будувати одна фірма, а завершує інша. Тоді можуть спостерігатися якісь недоліки, для усунення яких потрібно чимало сил і фінансових вкладень.

Комунікації

Чи слід придбавати будинок без оздоблення, комунікацій? Вибрати його можна, якщо вкласти гроші в ремонт. Важливо бути готовим займатися ремонтом приміщення, для чого потрібно чимало сил і часу.
Як відзначають фахівці, нерухомість без обробки зараз затребувана. Це надає можливість виконати свій ремонт. Головне, слід проконтролювати весь процес. Комунікації теж можна провести самостійно. Якщо ж не хочеться мати справу з такою роботою, потрібен упорядкований будинок.

Площа

Затребувані будинки 70-150 кв. м. Це маленьке житло для сім'ї з 2 дітьми. Слід враховувати, що житлова площа об'єкта зазвичай менше в порівнянні із загальною.
Корисну територію займає тамбур, сходи. Може бути присутнім і котельня. Важливо дізнатися про опалення будинку, тип використовуваного котла. Газове обладнання встановлюється на кухні, що допоможе заощадити площа.

Матеріали

З чого зведений таунхаус? Об'єкти економ-класу зазвичай газобетонні. Як вважають фахівці, це нормальний варіант, який підходить для постійного проживання.

А каркасні будинки краще не купувати. Ця технологія більше підходить для зведення індивідуальних приміщень. А елітне житло можуть будувати з використанням керамічної цегли.

Слід перевірити, з чого зроблені перегородки. Бажано, щоб була глуха стіна з пористого бетону. Тоді мешканці не будуть чути сусідів.

Цоколь

Якщо будинок стоїть на землі, ступені відсутні, то це зручно тільки тим, кому складно підніматися. Але наявність низького цоколя значить, що в вікна завжди будуть дивитися перехожі. І підвал в цьому будинку зазвичай відсутній. А додатковий простір могло б знадобитися для складу.

Сусіди

При виборі таунхауса доведеться сусідити як бічними стінами, так і ділянками. Бажано перевірити, хто вже проживає в селищі, а ще краще познайомитися з людьми.

Обов'язковою моментом вважається перевірка юридичної чистоти будинку, документації. Ця процедура убезпечить від багатьох проблем в майбутньому.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь