Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ЧОЛОВІЧА СТРИЖКА ТЕНІС. КЛАСИКА, ЯКА ПРИЙШЛА ЗІ СВІТУ СПОРТУ

Чоловічу стрижку теніс давно перестали вважати спортивною. Це універсальний варіант для тих, хто хоче добре виглядати в будь-якій ситуації. Про плюси стрижки розповімо в цій статті.

Мабуть, немає більш універсальної чоловічої стрижки, ніж теніс. Як можна здогадатися з назви, вона прийшла зі світу спорту. Зараз же її вибирають не тільки тенісисти, а й чоловіки, які ніколи не тримали ракетку. Чому ця зачіска досі так популярна і як підібрати правильну форму в залежності від типу обличчя, розповімо в нашій статті.

ОСОБЛИВОСТІ СТРИЖКИ

Популярність стрижки теніс припала на 1990-ті роки. Тоді теніс був не просто модним видом спорту: мільйони так само наслідували тенісистам, як зіркам кіно або відомим виконавцям. Не дивно, що шанувальники просили повторити стрижки, які бачили на кортах.

Щоб виглядати стильно, спортсмени вибирали короткі стрижки без чубчика або з чубчиком наверх. Зачіска не повинна заважати сконцентруватися на грі. Багато тенісистів намагалися дотримуватися цього правила, виняток - ікона тенісу Андре Агассі, візитною карткою якого була «левова грива».

Класична стрижка теніс - це волосся середньої довжини на маківці з поступовим переходом до коротких скронь і потилиці. Плавний перехід - головна особливість цієї зачіски: якщо зробити різкий перехід, можна отримати подібність боксу або напівбоксу. Детальніше про те, як підібрати чоловічу або жіночу зачіску - тут: http://beauty-artist.com.ua.

Теніс люблять за практичність і простоту. Стрижка дозволяє виглядати доглянуто, навіть якщо у вас зовсім не було часу на укладку. Це одна з причин, чому батьки школярів часто вибирають таку зачіску для своїх синів. Вона поєднується з будь-яким стилем одягу і йде всім чоловікам незалежно від віку. Крім того, теніс добре виглядає з бородою або легкою триденною щетиною.

РІЗНОВИДИ ТЕНІСУ

Існують три різновиди класичного тенісу - бобрик, їжачок і молодіжний теніс. Іноді виділяють чоловіче каре. Це не подовжена стрижка, а форма стрижки у вигляді квадрата. Вона схожа на будь-яку іншу відрослу стрижку і має мало спільного з класичним каре.

Молодіжний теніс з'явився пізніше, а основні різновиди стрижки - бобрик і їжачок. Зупинимося на них докладніше.

БОБРИК

Для бобрика волосся на маківці підстригають до 2-2,5 сантиметрів під майданчик. Це головна відмінність бобрика від флеттопа, який роблять на волоссі до 5 сантиметрів. Друга відмінність - майданчик для флеттопа повинна бути ідеально рівним, тоді як для різновиду тенісу допускається легка недбалість і незначне філірування.

Майстер збриває волосся на скронях і потилиці практично під 0, поступово збільшуючи довжину, щоб домогтися плавного переходу до майданчика. З цим різновидом тенісу не сполучається чубчик. Бобрик годі й укладати, але стрижку необхідно регулярно оновлювати: варто волоссю на скронях і потилиці відрости, як вона втрачає форму.

ЇЖАЧОК

Їжачок - та сама зачіска, яка була на піку популярності в 2000-х роках. При виконанні цієї стрижки майстер коротко стриже віскі і потилицю. Довжина основного масиву волосся повинна бути 3-3,5 сантиметра. Для того, щоб пасма стирчали як голки їжачка, верхівку стрижуть за допомогою філірувальних ножиць.

Раніше їжачок укладали за допомогою гелю для волосся. Щоб стрижка виглядала сучасно, радимо використовувати матові стайлінгові засоби. Можливо, вони не забезпечать фіксацію «намертво», але зараз вона і не потрібна. Досить розтерти в долонях невелику кількість воску або глини для укладання і пройтися по волоссю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь