Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке гідроізоляція і для чого вона потрібна

Гідроізоляційними називають роботи по ізоляції об'єктів від агресивних рідин. Вони виконуються в обов'язковому порядку для будь-яких споруд, від житлових і постійних до комерційних або тимчасових. Завдяки гідроізоляції, забезпечується нормальна експлуатація будівель, забезпечується їх міцність, надійність і довговічність.

Для проведення якісних гідроізоляційних робіт потрібно запрошувати досвідчених професіоналів. Кваліфіковані будівельники каскад днепр точно знають, як провести і організувати все так, щоб домогтися відмінного результату. Тут також важливо неухильно дотримуватися будівельні норми і правила. Гідроізоляція також необхідна для захисту від корозії, хімічно агресивних рідин, впливів атмосфери та інших негативних факторів.

Якою буває гідроізоляція

Сучасні будівельники виконують широкий спектр робіт з гідроізоляції. Він завжди включає проведення декількох важливих дій, необхідних для захисту і продовження терміну експлуатації будівель. Гідроізоляція буває такий:

  1. Фарбувальна. Проводиться у вигляді тонкого багатошарового покриття, зазвичай на основі полімерного або бітумного лаку, рідкої гуми або фарби. Надійними також вважаються покриття на основі епоксиду і каучуку. Широке поширення отримують також матеріали холодного затвердіння.
  2. Штукатурна. Виконується в кілька шарів за допомогою спеціального покриття. Наприклад, для залізобетонних конструкцій найчастіше вибирається цементовий торкрет бетон. Поширені також різні асфальтові штукатурні мастики, як холодні, так і гарячі. Всі вони не вимагають захисних огороджень і легко наносяться механізованим способом.
  3. Лита. При виборі такого способу використовуються гарячі асфальтові мастики і розчини. Їх розливають по горизонтальній основі, а потім заливають в опалубку на стінах. Такий спосіб вибирається рідше за інших, так як досить складний у виконанні і його реалізація завжди обходиться дорожче.
  4. Засипна. Передбачає засипання відповідних матеріалів в щілини і площини. За облаштування нагадує технологію литий гідроізоляції, але відрізняється більшою товщиною при відносно невисокій водонепроникності.

Замовити професійне проведення гідроізоляції будівель можна на сайті Каскад Дніпро.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь