Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги оренди житла в Києві

До столиці нашої батьківщини щодня приїжджають сотні громадян з інших міст України та країн світу. Звичайно, не всі з них мають кошти для придбання квартири. Тому не дивно, що свіжоспечені кияни стурбовані пошуками недорогої оренди житла. І відразу виникає питання, а це взагалі реально, оскільки столичні ціни, в сфері оренди нерухомості, досить високі.

За словами експертів, тим, хто хоче зняти кімнату в Києві або квартиру за мінімальною ціною, підбирати варіанти потрібно на околицях міста або звернути увагу на ті, що пропонуються на особливих умовах.

Вирішальну роль у формуванні ціни житла відіграє район. Якщо необхідні найбільш недорогі пропозиції, то краще відразу шукати житло в районах розташованих на лівому березі Дніпра або ближче до окружної. Доступна та якісна аренда посуточно в центре киева - за посиланням.

Так в центрі за місяць оренди "одинички" доведеться викласти від 6 тис. гривень. Дешевше обійдеться, якщо знімати подібну квартиру з кимось навпіл. Якщо брати до уваги райони на околиці, то ціни знижуються. Припустимо на Оболоні оренда студії буде дорівнює 8 тис. гривень але такий варіант не підійде сім'ям з дітьми.

Недорогі пропозиції чекають орендарів на околицях столиці або в довколишніх населених пунктах: Вишневе, Ворзель, Чабани, Ірпінь. Вони вже майже увійшли в до складу Києва, але вартість на оренду в них поки не підросла. Так можна знайти квартиру за 3000 грн. в міс., тільки, щоб доїхати до центру знадобитися близько двох годин.

Що впливає на ціну за оренду житла

  1. Крокова доступність до метро або транспортної розв'язки - в таки випадках ціна буде 15-20% вище, ніж у випадках, де інфраструктура буде далеко. Будьте уважні, адже асстояніе від метро до квартири часто применшують і перевіряйте маршрут по картах.
  2. Якість ремонту. Найчастіше господарі квартир не здійснюють косметичний ремонт, адже за кілька років він прийде в непридатність. Можна запропонувати власнику зробити ремонт за свій рахунок, взамін чого він зробить вам знижку на оренду.

Інші фактори, які впливають на вартість оренди:

  1. Тип будови. «Хрущовки» обійдуться дешевше, ніж новобудова.
  2. Стан меблів. Коли квартира обставлена ​​старими меблями, господар здає житло на 5-7% дешевше.
  3. Розташування квартири. Житло на останньому і першому поверсі коштує менше.

Мабуть, багато хто відзначив, що ціна на оренду змінюється відповідно до сезону. Так в літній і в осінню пору вона вище. Чому так? Влітку ціни злітають через туристів і майбутніх студентів. А восени столицю наповнюють люди приїжджають на заробітки. Однак і влітку можна знайти недорогу квартиру - до середини липня настає затишшя.

Які методи пошуку використовувати

Найбільш популярний - дошки оголошень в мережі. Є безліч сайтів, на яких господарі житла виставляють пропозиції про здачу квартири в оренду.

Зняти кімнату в Києві з агентом

Другий метод - скористатися послугами ріелтора. Однак слід бути гранично уважними, адже серед них є багато шахраїв. Несправжніх ріелторів розпізнати досить легко. Їх ціни на оренду квартир набагато нижче ринкової. Тому деякі приїжджі погоджуються на подібні пропозиції, не розбираючись в особливостях ринку нерухомості, після чого залишаються без орендованого житла і грошей.

Третій метод - найбільш безпечний. Якщо у вас є друзі в Україні, попросіть їх допомогти знайти квартиру. Часто буває, що власники не хочуть звертатися до ріелтору і застосовують «сарафанне радіо». Так ціна найчастіше нижче і укладення угоди буде набагато безпечніше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь