Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плюси і мінуси онлайн-кредитування

Саме розуміння слова "мікрокредит" у багатьох зводиться до такого поняття, як позичання дрібних сум грошових коштів на нетривалий термін у фінансової організації.

Онлайн-кредит можливо отримати:

  1. Під фіксований відсоток, де крім основної суми заборгованості виплачуються відсотки, які накопичилися за певний період.
  2. На різні цілі.
  3. У приміщенні офісу або в будь-якому іншому місці, тобто можна взяти грошик кредит через інтернет. Наприклад, перебуваючи вдома, на роботі або в громадському закладі, де є доступ до локальної мережі.

Чим відрізняється онлайн-кредит від звичайної позики?

Головна та основна особливість - можливість отримання необхідної грошової суми з будь-якої точки світу. Адже життєві ситуації бувають різними, одним людям потрібна фінансова підтримка до зарплати, іншим - терміново знадобилися гроші у відрядженні, а фізичної можливості потрапити в банк просто немає.

Переваги онлайн-кредитування:

  1. Нема потреби відвідувати офіс.
  2. Оформлення здійснюється шляхом заповнення заявки на сайті із зазначенням мінімальної кількості даних.
  3. Документи подаються в електронному вигляді.
  4. Терміни схвалення заявки займають мінімум часу.
  5. Кошти надходять на карту практично відразу після схвалення заявки.
  6. Витрачати позикові кошти можна на будь-які цілі, тобто кредит на карту є нецільовим.

Як отримати?

Існує кілька етапів отримання онлайн-кредиту в Україні:

  1. Наявність пристрою, підключеного до інтернету, а також номери мобільного телефону будь-якого українського оператора та адреси електронної пошти.
  2. Реєстрація на офіційному сайті фінансової організації при наявності мінімального переліку документів.
  3. Заповнення анкети.
  4. Укладання договору.
  5. Отримання грошових коштів після схвалення кредиту.

Що слід врахувати при оформленні?

У перекладі з латині слово кредит означає "вірю, довіряю", це відноситься не тільки до кредитних організацій, а й до кожного одержувача позики. До позики слід поставитися з обережністю і зважити всі "за" і "проти":

  1. Довіряти слід тільки перевіреним кредитним організаціям, що мають дозвільні документи на ведення даної діяльності. Варто запитати у родичів, знайомих або знайти відгуки про її роботу в інтернеті.
  2. Рекомендується заздалегідь прочитати договір, де вказується необхідна інформація про умови позики, права та обов'язки позичальника і кредитора.
  3. Прорахувати свої фінансові можливості погашення позики з урахуванням відсотків. Щоб уникнути можливих проблем необхідно суворо дотримуватися термінів оплати платежів, які обумовлені в договорі і не допускати виникнення прострочення.

Важливо знати, що при умисному ухиленні від сплати позики кредитор почне стягувати борг через суд, а позичальник потрапить в "чорний" список боржників. При повторному отриманні позики в банках або кредитних компаніях може послідувати відмова. Отримати кредит онлайн можна швидко і зручно при наявності мінімального набору підтверджуючих документів, однак до його оформлення слід ставитися відповідально.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь