Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сейфи для дому: основні особливості

Основний критерій вибору - це рівень зламостійкості. Чим він вищий, тим більше шансів, що грабіжник не зможе відкрити дверцята сейфу і викрасти цінне майно.

У сучасних реаліях варто подбати про те, щоб забезпечити надійний захист матеріальних цінностей і важливих документів. Якщо вони зберігаються вдома, то слід придбати меблевий сейф. У його конструкції та інших особливостях ми розберемося в цій статті.

Особливості та переваги

Меблевий сейф взломостойкий для дому підходять для зберігання грошей, документів, ювелірних прикрас, зброї. За своєю конструкцією вони представляють собою металеву коробку, розміри якої можуть відрізнятися. Конструкція передбачає монолітні двері, які оснащені складною і продуманою системою запірних механізмів і замками різних рівнів складності.

З назви меблевого сейфа вже зрозуміло, що його установка передбачається в шафах, столах та інших меблях. Він обов'язково кріпиться болтами, які йдуть в комплекті до нього. Якісний монтаж не дозволить зловмиснику винести конструкцію.

До переваг використання меблевих сейфів можна віднести:

  1. раціональне використання вільної площі;
  2. сучасний і ергономічний дизайн;
  3. високий рівень безпеки та захисту;
  4. зручність у використанні;
  5. доступна вартість.

Варто зазначити, що місця установки меблевих сейфів обмежені. Тому якщо матеріальні цінності зберігаються в автомобілі, то доведеться придбати автомобільний сейф.

Тип установки

Меблевий сейф можна встановлювати безпосередньо в ніші, на полиці та в іншому затишному місці в меблях. Такі моделі досить компактні, тому їх легко приховати від сторонніх очей.

Також існують окремо стоячі конструкції. Монтуються вони в безпосередній близькості від шаф, комодів, диванів. До підлоги кріпляться за допомогою анкерних болтів.

Ще є вбудовані сейфи. Вони монтуються прямо в стіну, а потім маскуються будь-яким предметом інтер'єру, наприклад картиною. Такі сейфи необхідно встановлювати під час ремонту, щоб не порушити дизайн інтер'єру.

Рекомендації щодо вибору

При виборі меблевого сейфа потрібно враховувати безліч різних критеріїв. Тільки так вдасться підібрати надійну і безпечну конструкцію.

Виділяють 12 класів зламостійкості. Для домашнього використання підійде сейф з рівнем зламостійкості 3-5.

Інший критерій вибору - клас вогнестійкості. Цей критерій показує, протягом якого часу сейф зможе протистояти живому полум'ю і високим температурам. Зазвичай цей показник варіюється від 60 до 120 хвилин.

Також бажано відразу визначитися, що буде зберігатися всередині меблевого сейфа - документи, готівкові гроші, коштовності. Оскільки його внутрішня конструкція може відрізнятися.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь