Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Наматрацник для захисту вашого здоров’я.

Що потрібно для того, щоб ваша постіль завжди була чистою та охайною? Однієї зміни білизни недостатньо. Велику роль в гігієні грає матрац. Згадайте, коли ви його купували, чи немає на ньому плям?

Для дотримання чистоти вашого ліжка існують вироби — наматрацники. Крім захисту від бруду вони виконують ще багато важливих завдань. В цій статті, ми разом з інтернет-магазином «Дом Коттон», розповімо про них.

Що вміє наматрацник?  

Розгляньмо основні їхні функції:

  1. Захист від забруднення та вологи;
  2. Корекція місця для спання;
  3. Створення комфортного мікроклімату під ковдрою;
  4. Бар'єр між вмістом матрацу та вашими дихальними шляхами.

5f5cc80460756.jpg

Види наматрацників

В залежності від області вживання та призначення, поділяються на:

  1. Захисні — назва говорить сама за себе. Підвиди:
  2. Тонкі — одношарові в вигляді щільного простирадла. Збережуть поверхню матрацу від висмикування ниток та затирання.
  3. Двошарові:
  4. Вологостійкі — мають верхній тканинний шар — частіше махра. Нижній — поліуретанова мембрана «Аква-стоп». Використовується в сім'ях, які мають маленьких дітей та по медичних показаннях. Попри те, що він не пропускає воду, повітря вільно циркулює між людиною та матрацом.

5f5cc8136a868.jpg

  1. Антиалергені — спеціально оброблена тканина для запобігання розповсюдженню кліщів та патогенної мікрофлори. Може використовуватись в повсякденні в профілактичних цілях.

2. Коригувальні — допомагають покращити та змінити зону для сну:

  1. Ортопедичні — налаштують спальне місце для вашої зручності. При недостатній жорсткості матрацу посилюють, або навпаки, додають м'якості. Є профілактикою захворювань хребта, при їх наявності, допоможе уникнути ускладнень та загострень.
  2. Топери — наматрацники висотою від 2 до 8 см. Створені закривати недоліки. Якщо ваш диван або ліжко складається з двох частин, або з часом на матраці з'явились нерівності, і це дошкуляє вам. Такі наматрацники легко виправлять ситуацію. Не забудьте придбати для нього також легкий чохол.

3. Сезонні діляться по ступеню теплоти на:

  1. Зимові — щільні матеріали, з теплоізоляційними властивостями.
  2. Літні — натуральні наповнювачі. Легкі та добре проводячи повітря. Волога вбирається, та згодом випаровується.
  3. Всесезонні вважаються найбільш популярними. Мають дві функціональні сторони: для літа: бавовняну або бамбукову, та зимову — вовняну. Між ними тонкий шар синтетичного наповнювача.

Кріплення.

Кріплення наматрацників буває трьох видів:

  1. Кутові — розташовані по чотирьох сторонам у вигляді гумових стрічок 5-7 см. Перевага такої фіксації — легко знімати та одягати. Коли стрічки розтягуються, їх просто замінити.
  2. Гумова стрічка по периметру — захоплює не тільки верх матраца, а й бокові стінки. Таким чином, захист стає сильнішим. Зручність менше ніж у попередника, але вдвох не складно буде зняти та одягти. Такий тип фіксації підійде для нестандартних матраців.
  3. Чохол на блискавці огортаючий матрац з усіх боків — найкращий захист вашого спального місця. Деякі види мають підматрацник, що не дасть деформуватись нижній частині, від корпусних деталей ліжка.

Існують ще кнопки та гудзики, але вони рідко зустрічаються.

Матеріали.

Наматрацник складається з чохла та наповнювача. У випадку одно- та двошарових, чохол є самостійною функціональною одиницею.

Розглянемо наповнювачі, вони відповідальні за якості коригувальних та сезонних виробів. Діляться на:

1. Натуральні:

  1. Бавовна;
  2. Бамбук;
  3. Евкаліпт.

5f5cc8431bb18.jpg

Ці наповнювачі на рослинній основі, найкраще покажуть себе в літніх виробах. Їх властивості зумовлені якостями волокон: не перешкоджають струменям повітря, вбирають вологу, не затримуючи її. Легкі м'які та з корисними природними якостями, підійдуть дітям та тим, хто упереджено ставиться до синтетики.

  1. Латекс — еластичний та тривкий в використанні. Тримає форму, легко чистити.
  2. Кокосова койра — наджорсткий матеріал. Провітрюється та не затримує вологу. Незамінна в ортопедичних виробах.
  3. Вовна — якщо у вас немає на неї алергії, то для зими, краще матеріал не знайти. Повітря вільно проходить між її волокон та не дає вологі накопичуватись. Зігрівальні властивості не мають рівних.

2. Синтетичні наповнювачі:

  • Похідні поліефіру:
  1. Холофайбер;
  2. Синтепон;
  3. Силікон та інші.

5f5cc84b23521.jpg

Зігрівають, дарують неперевершену м’якість та стійкі до деформації. В них немає сприятливого середовища для розповсюдження кліщів та мікроорганізмів.

  1. Піна Меморі — пристосовується до форми тіла. Знайшла застосування в лікуванні ортопедичних захворювань.
  2. Струтофайбер — суміш натуральних та синтезованих волокон. Має середню жорсткість, виправляє незначні дефекти на матраці.

Чохол наматрацників повинен доповнювати корисні якості наповнювача і для цих цілей підходять такі тканини:

  1. Тік;
  2. Бязь;
  3. Мікрофібра;
  4. Поліестер;
  5. Полікотон.

Не зважаючи на різний склад матеріалів вони міцні та щільні. Витримують навантаження в вигляді ковзання та стирання. Часте прання їм не шкодить.

5f5cc8571f128.jpg

Який наматрацник необхідний саме вам?

Серед різноманіття видів легко розгубитись. Та ми виділили основні критерії вибору:

  1. Наматрацник повинен точно відповідати параметрам спального місця. Враховуйте довжину ширину та висоту. Найкраще купувати одночасно з матрацом, так ви зможете зберегти наматрацник в первісному вигляді та не помилитеся з розмірами.
  2. Підбирайте зручні кріплення. Вам потрібно буде раз на тиждень знімати та прати виріб.
  3. Матеріали — враховуючи пори року та стану здоров'я.
  4. Уважно дивіться на прошивку та якість швів. Багатошаровим моделям, крім ортопедичних, краще бути стьобаними. Так наповнювач не зіб'ється, а виріб не деформується.
  5. Купуйте продукцію відомих виробників. Краще в спеціалізованих на домашньому текстилю магазинах. Таким є "Dom Cotton". Перейдіть за посиланням, щоб упевнитися в тому, що якість та доступна ціна існують.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь