Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати кардіотренажер

Як відомо багатьом з власного досвіду, однією з головних перешкод до спорту є дорога в тренажерний зал. Після робочого дня так важко змусити себе дістатися до фітнес-клубу, та й на вихідних викроїти час буває непросто! Для людей, які страждають постійною нестачею часу, виходом може стати домашній кардиотренажер. З ним можна бігати або ходити не виходячи з дому і при цьому дивитися улюблений серіал, слухати аудіокнигу або вчити мову.

Але який саме тренажер вибрати: бігову доріжку, еліпсоїд, степпер? Велоергометр або, може бути, гребний тренажер? Спробуємо розібратися, за чим краще завітати в онлайн магазин спортивних товарів.

Бігова доріжка, мабуть, самий традиційний і популярний варіант. Дійсно, що може бути краще бігу? Адже біг тренує серце, розвиває витривалість і допомагає спалити зайві калорії. Однак варто врахувати, що в домашніх умовах бігова доріжка займе добру половину кімнати, а складати її кожен раз вельми проблематично. Варто пам'ятати і про протипоказання: біг може давати велике навантаження на хребет і гомілковостопні суглоби.

З цієї точки зору набагато безпечніше заняття на еліпсоїді. Цей тренажер забезпечений спеціальними рухомими ручками, за рахунок яких можна задіяти всі групи м'язів, включаючи верхню частину тіла. Що стосується габаритів, то еліпсоїди незначно менше бігової доріжки. Тому, якщо ви не маєте в своєму розпорядженні великою кількістю вільних квадратних метрів, рішенням стане степпер - найкомпактніший (і, до речі, недорога) різновид кардиотренажеров. Заняття на цьому пристрої можна порівняти з ходьбою по сходах, так як при цьому активно задіюються м'язи ніг і нижньої частини тулуба.

Найстаріший представник сімейства кардиотренажеров, звичайно, велотренажер. Він ефективний у боротьбі із зайвою вагою і добре тренує серцево-судинну систему. Однак багато людей відчувають дискомфорт від тривалого сидіння в «сідлі». Добре, якщо ви до них не належите.

І нарешті, звернемо увагу на гребний тренажер, що імітує рухи весляра в човні. На відміну від всіх попередніх видів, він є самим силовим: на ньому можна не тільки спалити калорії, але і збільшити обсяг мускулатури. Найбільше навантаження припадає на верхню частину тіла - спину, руки, плечі і м'язи живота. Цей тренажер підійде людям, що мають проблеми з колінними і гомілковостопними суглобами. А ще він чудово тренує координацію рухів.

Вибираючи тренажер, слід звернути увагу на вагове навантаження, яку він витримує, а також на габарити і кількість споживаної енергії. Найдорожчі кардіотренажери - бігові доріжки, найбільш доступні за ціною - степпери. Однак виходити варто не з ціни, а з особливостей свого здоров'я і спортивних цілей. Тим більше що споживчий кредит дозволить вам зробити це придбання відразу, не відкладаючи його надовго. А про те, які документи необхідні для отримання кредиту, можна дізнатися на сайті банку.

Домашній кардиотренажер допоможе заощадити не тільки час, а й гроші, адже він є прекрасною альтернативою дорогим фітнес-абонементами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь