Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги мікроавтобусів для перевезень пасажирів та вантажів

Мікроавтобусом (автобус особливо малого класу) називають малотоннажний (вантажопідйомністю від 500 кг до 3 т) автотранспортний засіб з кузовом вагонного типу, спеціально спроектований конструкторами для гранично ефективного транспортування малогабаритних вантажів, перевезення невеликої кількості пасажирів, а так само спільних, вантажопасажирських перевезень. До слова, до мікроавтобусів часом зараховують і мінівени. Хоча такий тип транспорту зазвичай не використовується для комерційних вантажоперевезень або пасажироперевезень, хіба що, в службах таксі.

Про незамінності вантажних / вантажопасажирських мікроавтобусів в сучасній сфері дрібних вантажоперевезень можна навіть не говорити. Популярність мікроавтобусів в сфері пасажирських перевезень можна пояснити тим, що при відносно невеликих розмірах, ця техніка вміщує досить значна кількість людей (в середньому, від 8 чоловік, не рахуючи водія). Замовити мікроавтобус можна тут: zakaz-mikroavtobusa.dp.ua.

Говорячи про конструктивні особливості мікроавтобусів, варто відзначити, що в більшості випадків кузов встановлюється на шасі вантажних автомобілів малого класу або на "легкові" шасі.

Народна любов бусиками завойована завдяки їх привабливому зовнішньому вигляду (згадаємо легендарний Фольксваген Транспортер Т-1, комфортним сидінням, просторому салону і ще безлічі "гаджетів", які виробники встановлюють в салоні. Наприклад, у багатьох Мінібусах є РК-монітори, на яких транслюються кінофільми або інша корисна інформація, кондиціонери, підсвічування в салоні, часто в салоні є місце для ручної поклажі. Крім цього, пасажирські сидіння в салоні мікроавтобуса можна демонтувати, перетворивши таким чином транспортний засіб з пасажирського в вантажопасажирський або абсолютно вантажний.

Ще однією конструкторською особливістю даного виду транспортних засобів є наявність зсувних бічних, а так само орних або піднятих вгору (ляда) задніх дверей.

Мікроавтобуси, що застосовуються для вантажоперевезень, широко використовуються в народному господарстві, приватному бізнесі, а також в вантажному таксі, де клієнт даного сервісу може легко замовити термінове перевезення свого вантажу в межах населеного пункту та поза ним.

Мікроавтобуси для вантажних перевезень можуть бути представлені наступними видами техніки: ізотермічний, мікроавтобус-рефрижератор і мікроавтобус-фургон.

За показниками вантажопідйомності мікроавтобуси можна розділити на особливо малотоннажні і малотоннажні. У першому випадку, вантажопідйомність мікроавтобуса буде в межах 1 тонни. Малотоннажний мікроавтобус здатний транспортувати вантажі загальною масою до 3-х тонн.

Виробники, прагнучи домогтися максимально раціональної ефективності свого дітища, подбали і про те, щоб експлуатація даного виду автотехніки була якомога більш економічно вигідною його власнику. Тому нині практично на всіх мікроавтобусах встановлені невитратні, економні дизельні двигуни.

На сьогоднішній день практично не залишилося жодної компанії, що займається виробництвом автомобільної техніки, в лінійці якої не було б мікроавтобусів для пасажирських перевезень або для транспортування вантажу.

Найбільшою популярністю користуються мікроавтобуси MercedesBenz, Volksvagen, Ford, Iveco, Renault і т.д.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь