Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати термобілизну?

Для того, щоб не замерзнути взимку, необхідно тепло одягатися. Основне правило при цьому - носити багато шарів одягу, основним з яких є термобілизна або baselayer - базовий шар. Вона вперше з'явилася в XX столітті в Японії і шиється з поліаміду та поліестеру. Не варто плутати її з простою піддівкою: нею можна замінити відразу два-три шари одягу. Нижче розбираємося разом, як вибрати термобілизну.

Навіщо купувати термобілизну?

Помилково вважати, що термобілизну надягають тільки для того, щоб зігрітися. Насправді вона необхідна для підтримки комфортного температурного режиму за рахунок правильного випаровування і вбирання вологи. Варто придбати чоловічу термобілизну, якщо ви:

  1. мерзнете і не хочете надягати багато шарів;
  2. працюєте на вулиці;
  3. займаєтеся спортом;
  4. любите відпочивати на природі;
  5. рибалите або полюєте взимку;
  6. дбаєте про своє здоров'я.

Види термобілизни

Для початку потрібно пояснити, що термобілизна може бути як жіночою, так і чоловічою. Якщо ви правда не хочете замерзнути на вулиці, підберіть білизну згідно вашим цілям. Дорогий комплект в цьому випадку буде не найкращим варіантом. За призначенням білизну ділять на:

  1. Комбіновану - поєднує в собі функції теплозберігаючої і вологовідвідної. Внутрішній шар відповідає за вбирання вологи, а зовнішній - за збереження тепла.
  2. Вітрозахисну - необхідна тим, хто займається екстремальним спортом, так як забезпечує хороший захист від вітру. При покупці зверніть увагу на маркування «windstopper».
  3. Теплозберігаючу - робиться з вовни для того, щоб тепло затримувалося в волокнах і не давало замерзнути.

Спеціалізовану білизну роблять з різних матеріалів. Найдешевший і простий варіант буде з поліестеру. Найдорожчий - з шовку.

Зупинимося на кожному виді тканини:

  1. Поліестер - швидко сохне і відводить вологу;
  2. спандекс - добре прилягає до тіла;
  3. шерсть або модифікований поліпропілен - зберігає тепло;
  4. акрил - прилягає до тіла і дешевше коштує;
  5. бамбукове волокно - найдорожчий варіант - вбирає вологу і приємний до тіла;
  6. шовк - достатньо тонкий, але в той же час не дає замерзнути.

Як вибрати якісну термобілизну?

Перш ніж купувати найдорожчий варіант від розкрученого бренду, визначитеся з тим, навіщо вам термобілизна. Наприклад, синтетика - найдешевший матеріал, який не підійде для зимових видів спорту, але в той же час незамінний влітку. У той же час навіть на дорогій вовняній білизні можуть бути внутрішні шви або незручна блискавка.

Ціна

Сьогодні на ринку представлена величезна кількість моделей. На перший погляд різниці між ними немає: вони виготовлені з приблизно одних і тих же тканин. Різниця буде в якості.

Вид активності

За цією категорією білизну ділять на дві категорії:

  1. з високою активністю - лижі, біг, сноуборд, альпінізм. Спортсменам потрібна білизна, яке швидко сохне і добре вбирає вологу - з еластану, поліаміду і поліпропілену;
  2. з низькою активністю - туризм, прогулянка або рибалка. Для цих видів необхідний одяг, який якомога довше буде зберігати тепло - з домішкою вовни.

Не варто орієнтуватися на температурне маркування. Якщо білизна неякісна, напис про те, що її можна носити в -30 НЕ буде правдивим.

В ідеалі потрібно мати три види термобілизни:

  1. на зиму - синтетика з додаванням вовни;
  2. на осінь і зиму - тонка синтетика;
  3. на літо - тонка охолоджуюча.

Якщо шукаєте універсальну білизну для занять спортом - беріть тоншу на сайті Sportomlone.store.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь