Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати інсектициди для рослин?

Сторонній людині важко уявити масштаби збитків, що виникають в сільському господарстві з вини комах-шкідників. Насправді урожай може бути знищений повністю, а якщо мова йде про багаторічну культуру, під загрозою опиняться й самі рослини. Причому достатньо одного зараженого чагарнику, щоб шкідливі комахи захопили весь сад або город. А на площах, де продукція вирощується в промислових масштабах, нашестя комах більше схоже на стрімку епідемію.

Єдиним вирішенням проблеми є обробка інсектицидами. Ці препарати спеціально створені для знищення колорадських жуків, щитівок, попелиці та інших створінь, здатних  обгризти листя сільськогосподарських і декоративних насаджень буквально в лічені дні. Зверніть увагу, що замовити інсектициди ви можете вже сьогодні за найдоступнішими цінами.

Пропонуємо вашій увазі кілька фактів про інсектициди.

Всі види інсектицидів від шкідників

Дані препарати можуть бути хімічними або біологічними. Останні працюють за рахунок внесення і стимулювання розмноження корисних бактерій. Причому користь ці культури приносять фермерам і городникам, оскільки у комах дані препарати викликають параліч і швидку загибель.

Хімічні інсектициди виробляються з різних елементів і діляться на три групи (за способом впливу на шкідників):

  1. системні препарати проникають в рослину і роблять її отруйною для комах, не працюють при простому попаданні на шкідників;
  2. контактно-кишкові засоби вбивають при попаданні на жуків і личинок, а також отруюють, якщо вони з'їдять лист на якому є інсектицид;
  3. контактно-системні склади об'єднують переваги двох перших груп, забезпечуючи найбільш швидкий результат.

Як правило, системні препарати вибирають в якості превентивних заходів, а контактно-системні - якщо проблема набула серйозних масштабів.

Правила обробки рослин інсектицидами

Зверніть увагу, що практично всі інсектициди вносяться шляхом поливу або обприскування. Причому останній метод зустрічається набагато частіше. Інсектициди важко назвати безпечними. Тому, працюючи з таким складом, подбайте про наявність засобів індивідуального захисту. Це повинні бути рукавички, окуляри та маска як мінімум. А в ідеалі - захисний комбінезон з капюшоном і обов'язкові водні процедури по завершенню обробки.

Переваги та недоліки сучасних інсектицидів

До недоліків інсектицидів відноситься вузька спеціалізація (для знищення різних комах часто потрібні окремі препарати), токсичність, необхідність суворо дотримуватися вимог безпеки в процесі обробки.

Звичайно, робота з інсектицидом - справа клопітка, проте переваги вирішують все. Досить кількох обробок, щоб повністю позбутися від шкідників.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь