Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навіщо читати книги з психології дітей

Анастасія Ізюмська, Анна Куусмаа. «Мама на нулі. Путівник по батьківському вигорянню»

«Самокат» 2017

У «Мамі на нулі» зібрані 15 чесних оповідань жінок, які перебували на межі своїх можливостей, справляючись з нелегким материнством. До цих історій дані розгорнуті коментарі психологів про емоційний вигорання, післяпологової депресії і психологічної готовності до батьківства. Там же є різні вправи, поради та практики самодопомоги.

НАВІЩО ЧИТАТИ: Головне в цій книзі - монологи матерів, що показують читачкам, що в схожих ситуаціях вони не самотні.

Юлія Гіппенрейтер. «Спілкуватися з дитиною. Як?»

«АСТ» 2017

Популярна книга Юлії Борисівни Гіппенрейтер допоможе розібратися, як спілкуватися з дитиною: розуміти почуття дочки або сина, слухати і чути, про що вони говорять, конструктивно вирішувати конфлікти. Глави книги написані у вигляді уроків з певної теми, всередині яких є правила, питання для батьків і домашні завдання - відпрацювання отриманого уроку в діалогах з дітьми.

НАВІЩО ЧИТАТИ: Якщо в спілкуванні з дитиною є складнощі, книга, ймовірно, допоможе вийти на новий рівень відносин, якщо труднощів поки немає - запастися стратегією на майбутнє. Придбати ці та інші актуальні книги по детской психологии можна за посиланням.

Анна Бикова. «Самостійна дитина, або Як стати "ледачою мамою"»

«Ексмо» 2017

«Ледача мама» в цьому випадку - яскраве вираження, яке зовсім не означає, що жінка постійно лежить на дивані і не звертає уваги на дитину. «Ледача мама» Анна Бикова - батько, яка хоче створити умови для розвитку дитячої самостійності: в книзі вона пише, як привчити малюка до горщика, укладати його спати, навчити прибирати свої іграшки. Не всі в «Ледачої мамі» безперечно, але ж і в батьківстві не на всі питання існують однозначні відповіді.

НАВІЩО ЧИТАТИ: Книга дозволить обдумати, як треба себе вести, щоб донька чи син вчилися приймати власні рішення.

Джон Готтман, Джулі Шварц-Готтман. «Випробування дитиною. Як не дати щастю зруйнувати відносини» (переклад С. Філіна)

«Манн, Іванов і Фербер», 2016

Погіршення відносин між подружжям після народження дитини - частий випадок: перебуваючи в стресі, дуже складно контролювати свої вчинки і слова. Напруга накопичується, і ще недавно рідні люди провалюються в дірку нерозуміння. У «Випробуванні дитиною» психологи, засновники і керівники центру дослідження сімейних відносин в Сіетлі дають покрокові інструкції, які можуть відновити допологовий контакт між молодими матір'ю і батьком.

НАВІЩО ЧИТАТИ: Щоб дізнатися, як вести себе під час сварки, прибрати агресію і повернути секс.

Катерина Мурашова. «Ваша незрозуміла дитина»

«Самокат» 2017

Журналісти знають: якщо в статті або інтерв'ю буде багато маленьких історій, прикладів, то читач з цікавістю прочитає такий матеріал. «Ваш незрозумілий дитина», хоч і не є журналістським текстом, це правило підтверджує: психолог Катерина Мурашова наповнила цю книгу такою кількістю оповідань про сім'ї з дітьми, що її захоплююче читати. Вона розглядає випадок з конкретною дитиною і на його прикладі говорить про проблеми (страхи, агресії, гіперактивності і другом) і способах їх вирішення.

НАВІЩО ЧИТАТИ: Книга пояснює, звідки ростуть ноги тієї чи іншої проблеми і коли необхідно звертатися до фахівців.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь