Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сфери застосування нафти в світі

Нафта давно стала невід'ємною частиною життя кожної людини на планеті, оскільки список того, що роблять з нафти, в даний час дуже широкий.

Згідно з даними Вікіпедії, щорічно понад 16% видобутої нафти витрачається на неенергетичні потреби, іншими словами - на переробку в складові для іншої продукції.

Багато хто навіть не підозрюють, що в основі виготовлення величезної кількості предметів, які використовуються ними в повсякденному житті: меблів, посуду і навіть продуктів харчування, лежать продукти переробки нафти.

Нижче ви знайдете список, що роблять з нафти, видобуток якої регулює Укрнафта - речі, які виробляються на основі і з застосуванням чорного золота, а також список продуктів харчування, до складу яких, так чи інакше, входить нафту.

ТОП продуктів, які роблять з нафти

Існує величезна кількість галузей, де застосовують нафту - від важкої промисловості до виробництва продуктів харчування. Деякі сфери застосування нафти добре відомі, проте про зміст останньої в деяких продуктах багато споживачів навіть не здогадуються.

1. Бензин;
2. Дизель;
3. Зріджений газ;
4. Реактивний паливо;
5. Рідке котельне паливо;
6. Гас;
7. Авіаційне паливо;
8. Мазут;
9. Лігроїн;
10. Пропиленгликоль;
11. Пластикові контейнери;
12. Корпуси для побутової техніки;
13. Деталі меблів;
14. Іграшки;
15. Дитячі соски;
16. Підгузки;
17. Штучне хутро;
18. Матеріали для набивання подушок і м'яких меблів;
19. Поліуретан;
20. Пластикова тара;
21. Поліетилен;
22. Харчова плівка;
23. Пластикові пляшки;
24. Тканини (При виробництві 40% всього текстилю, нафту активно використовується в складі матеріалів. Особливо це стосується функціональної немнущейся одягу.)
25. Поліестер (Із синтетичних волокон виготовляють купальники, нижню білизну, сумки, чоботи, колготки з лайкрою, термобілизна, спортивний одяг ...);

Вже не секрет, що в нафті міститься білок, який є невід'ємним елементом життєдіяльності живих організмів, тому з вмістом цього білка вже виготовляють, наприклад, м'ясний фарш і інші продукти харчування. Ще в СРСР пропонувалися варіанти виготовлення з неї білкової ікри і аналога дріжджів, із застосуванням яких можна було б отримувати, практично, хліб з нафти.

Але цей список можна продовжувати нескінченно, тому що тут наведені основні компоненти і речі для загального розуміння.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь