Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плюси і мінуси оренди опалубки перекриттів

Монолітне будівництво застосовується для зведення житлових будинків, комерційних об'єктів і різних споруд. При цьому основою для отримання міцної та правильної за своїми розмірами конструкції, є використання елементів опалубки.

Наприклад, при монолітному будівництві широко використовуються такі елементи, як унівілка, в яку поміщаються стійки, тринога, а також балка. Крім того, застосовується фанера, телескопічні стійки, здатні висуватися на значну висоту до 5 метрів і вище. Для економії коштів, рекомендується замість покупки аренда опалубки в Киеве та іншого обладнання.

Переваги оренди

При бетонній заливці перекриттів та інших конструкцій обов'язково потрібно знімна розбірно-переставна опалубка. Вона універсальна і широко застосовується для всіх будівельних робіт з бетонування.

Сучасне оснащення для опалубки є складним і дорогим. Так, для підняття стійок використовується домкрат. Самі стійки можуть мати різну висоту підняття. Наприклад, є моделі до 3,1 м, є вироби до 4,5 м і 4,7 м. Тому завжди вдасться підібрати оптимальне оснащення, виходячи з особливостей споруджуваного об'єкта.

Можливості оренди такого обладнання слід розглянути докладніше:

  1. Як зазначено вище, дані вироби є дорогими. Тому, купувати їх недоцільно. Оренда дозволяє отримати всі елементи на один або кілька місяців. При цьому оплата є фіксованою і відома заздалегідь. Відповідно, орендар завжди знає, які витрати понесе оренда обладнання і може дуже точно їх планувати.
  2. Замовники уникають необхідності обслуговувати стійки та інше обладнання. Їм не доводиться виконувати їх ремонт, очищення після робіт і так далі. Всі перераховані дії виконує власник оснащення. При цьому замовник завжди отримує гарантовано справне обладнання без деформацій, яке не вимагає ремонту.
  3. У разі оренди розв'язання питань щодо доставки конструкцій на місце роботи, бере на себе орендодавець. Замовнику не доводиться шукати транспорт і нести додаткові витрати.

Недоліки

З недоліків оренди опалубки слід відзначити тільки необхідність оплачувати саму послугу. Однак навіть якщо замовник займається монолітним будівництвом і постійно зводить подібні об'єкти, оренда буде більш вигідна, ніж покупка. Адже завжди простіше отримати готове до установки та роботи оснащення, ніж розміщувати його у себе на складі та займатися його обслуговуванням.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь