Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

МАФи в ландшафтному дизайні

Будинки, органічно вписані в навколишній ландшафт - це тренд сучасних віянь в архітектурі. Такий сплеск інтересу до органічної архітектури обумовлений бажанням людини стати частиною навколишнього світу. Він втомився від суєти, переситився видами однотипних міських багатоповерхівок і стоянням у вічних пробках.

Тому все більше архітекторів в своїх проектах підтримують ідею "eco-friendly". Основні ознаки сучасної органічної архітектури - це низький силует, використання екологічних матеріалів, покритий килимом трав дах, велика кількість засклених або дзеркальних поверхонь - і це далеко не всі атрибути.

Пейзажний стиль почав використовуватися в ландшафтному дизайні в Великобританії в XVIII столітті, коли представники місцевого дворянства захопилися ідеєю облаштування мальовничого саду. В даний час цей напрям користується широкою популярністю серед власників дачних ділянок і заміських котеджів. Ну а якщо вас цікавлять послуги виготовлення МАФів для ландшафтного дизайну, звертайтеся за посиланням..

Пейзажний стиль ландшафту ще називається класичним, тому що він не передбачає вирівнювання рельєфу, і наявність різниці висот тут тільки вітається. Але незважаючи на те, що сад повинен виглядати якомога більш природно, всі рослини потрібно підтримувати в доглянутому стані.

Створюючи проект саду в пейзажному стилі, дуже важливо спланувати систему стежок, розташування лавок, фонтанчиків та господарських будівель. Серед характерних особливостей цього напрямку можна виділити такі:

  1. Плавні риси з вигинами і звивинами, які використовуються не тільки для стежок, але і для оформлення берегів водойм. Сувора симетрія тут неприпустима.
  2. Включення в ландшафтний дизайн статуй і крамничок в британському стилі.
  3. Застосування таких архітектурних елементів як альтанки та місточки. Вони повинні гармонійно вливатися в пейзаж і не виділятися з загальної обстановки.
  4. Розташування клумб і квіткових композицій невеликими горбками і акуратними галявинами.
  5. Застосування в дизайні виключно натуральних матеріалів. Від пластика слід відмовитися, віддавши перевагу каменям, дереву, залозу і глині.
  6. Використання тільки тих рослин, які притаманні регіону розташування дачної ділянки. Наприклад, в середній смузі північної півкулі не допускаються різні дерева і чагарники, що ростуть в тропіках.
  7. Натуральна колірна гамма рослин. Вітаються приглушені відтінки, а саме сріблясто-білий, фіолетовий, трав'янисто-зелений, блідо-рожевий. Занадто яскраві кольори принесуть дисбаланс в пейзажний стиль.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь