Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати автозапчастини

Їх поділяють на оригінальні і не оригінальні або рідні і аналогові.
Автомобільні запчастини поділяють на оригінальні і не оригінальні або рідні і аналогові. Перші відрізняються маркуванням автомобільного заводу, що випустив деталь, їх вартість відповідно вище. Аналогові запчастини виробляють сторонні компанії для широкого кола машин.

Наприклад, автозапчастини Ніссан Ріог (Nissan Rogue), вироблені виробником транспортного засобу, носять клеймо компанії. Неоригінальна деталь відстежується по штрихкоду. Запчастина, яка не має характерних ознак (клейма, стікерів, пр.) - підроблена.

Самостійно підбирати деталі не рекомендується. Краще довірити вибір механікам. Власноруч варто купувати запчастини в випадках, коли водій дійсно розбирається в «начинці» автомобіля.

Якість або підробка: відмінності

Аналогові запчастини виробляються тільки після укладення угоди з автомобільною компанією. Виробнику ться ліцензія. Це свідчення того, що виробництво деталей перевірено і сертифіковано.

Процес стандартизації має на увазі перевірку всього циклу виробництва, включаючи витратні матеріали: метал, пластик, пр. Також оглядаються плавильні та інше обладнання.

Підроблені деталі не мають у своєму розпорядженні дозволами і сертифікатами. На них відсутні:

  1. знак виробника;
  2. фірмова упаковка;
  3. стікери з характеристиками.

Гарантія виробника на авто не страхує випадки використання підроблених деталей. Тому всі запчастини для авто в Україні на сайті Автосервісу Ucar придбані виключно у ліцензійних виробників.

Підроблені деталі виробляються з дешевих сплавів металу. Іноді вони не здатні витримати механічні навантаження. Деформовану запчастина досить складно витягти з авто. Але набагато складніше і дорожче ремонтувати і відшкодувати збиток, який завдасть позапланова поломка.

Які запчастини краще

Вибираючи між аналоговими і оригінальними автозапчастинами, в першу чергу варто задуматися про бюджет. Рідна деталь прослужить довше. Купуючи таку запчастина, автолюбитель вкладається в майбутнє. Варто порахувати приблизні витрати за один період часу, щоб побачити вигоду.

Якщо автомобіль набігав чималий кілометраж, купувати дорогу автодеталь не вигідно. Варто звернути увагу на широкий вибір аналогових запчастин. Вони стоять на порядок дешевше. Іноді такі автозапчастини можуть трохи не підійти по різьбі або встановлюватися з зазором. Знадобиться час, щоб підігнати їх під машину.

Щоб швидко знайти необхідну деталь, слід використовувати 17-значний набір цифр з техпаспорта - VIN-код. Він є у кожного автомобіля.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь