Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо бактерицидний рециркулятор

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, ГРВІ становить до 90% всіх випадків інфекційних захворювань у світі. У СНД ж щорічно реєструють приблизно від 27,3 до 41,2 млн хворих. Крім того на тлі ситуації, що склалася з пандемією коронавируса, велику популярність отримали бактерицидні опромінювачі-рециркулятори.

Ці прилади масово купуються медичними установами, дошкільними та навчальними установами, організація з великим потоком людей (магазини, перукарні, аптеки і т.д.). Рециркулятори купуються також для установки в офісні приміщення і для домашнього використання.

Ультрафіолетове випромінювання знищує не тільки віруси, в тому числі віруси грипу і коронавіруси, а й мікроорганізми, плісняві гриби, бактерії, які можу викликати серйозні захворювання і алергічні реакції. Якісна бактерицидная лампа цена - за посиланням. Тому використання даних приладів виправдано і при правильному застосування вони абсолютно безпечні. Існує два основних типи:

  1. Опромінювачі закритого типу, так звані рециркулятори
  2. Опромінювачі відкритого типу

Опромінювачі закритого типу, рециркулятори - можна використовувати в постійному режимі в присутності людей. Вони абсолютно безпечні так як ультрафіолетове випромінювання не виходить за корпус приладу, а використовувані в них бактерицидні лампи з ультрафіолевим склом під час роботи випромінюють м'який ультрафіолет з довжиною хвилі до 254 нм і не виробляють шкідливий для людини озон.

Прилад складається з пластикового або металевого корпусу, в якому встановлені вентилятор і бактерицидні лампи. Вентилятор проганяє повітря через корпус опромінювача, де він знезаражується УФ-променями і виганяє його назовні через вентиляційні отвори. Поверхня предметів при цьому не знезаражується. Деякі моделі рециркуляторів забезпечуються спеціальними повітряними або вугільними фільтрами, які очищають повітря ще і від механічних частинок.

Опромінювачі відкритого типу мають більш просту конструкцію, по суті, це звичайні накладні світильники відкритого типу, але замість стандартних люмінесцентних використовуються бактерицидні лампи. В таких приладах немає пластикового або скляного розсіювача, тому що ці матеріали не пропускають ультрафіолетове випромінювання. Опромінювачі відкритого типу застосовуються для знезараження поверхонь предметів і повітря в приміщенні, але тільки у відсутності людей і тварин. Крім того ультрафіолетове випромінювання руйнує поверхню предметів і матеріали на які воно потрапляє.

Ці прилади, використовуються в основному в медичних установах, в мікробіологічних лабораторіях, на підприємствах громадського харчування. Ми не рекомендуємо їх для покупки в офіс або для домашнього використання, тому що при неправильному використанні можна завдати шкоди своєму здоров'ю і здоров'ю оточуючих.

При виборі рециркулятора, потрібно визначитися з основними вимогами:

  1. для яких приміщень набувається прилад (яка категорія приміщення)
  2. обсяг приміщення
  3. чи буде прилад постійно перебувати в одному приміщенні або його потрібно переміщати з одного в інше
  4. наявність додаткових функцій (змінні фільтри, підсвічування та ін).

Категорія і об'єм приміщення - це основні параметри, що впливають на вибір тієї чи іншої моделі рециркулятора. Згідно керівництва ОР 3.5.1904-04 по використанню ультрафіолетового бактерицидного випромінювання для знезараження повітря в приміщеннях виділяють п'ять категорій приміщень.

Найсуворіші вимоги до ефективності знезараження прописані для приміщень I категорії (операційні, палати пологових будинків і т.д.), найм'якші до приміщень V категорії (сходові майданчики, туалетні кімнати і ін).



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь