Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Країни об’єдналися для ліквідації наслідків, викликаних чималою коронавірусною кризою, яка через пандемію не пройшла безслідно

Особливо ця проблема близька країнам, які мають невеликий бюджет і для яких фінансові проблеми не є чимось новим. ЄС всіма можливими зусиллями подався допомагати тим, хто цього найбільше потребує, в тому числі і Україні.

На дану макроекономічну підтримку було виділено 1,2 млрд євро кредитного фінансування, які будуть надані на основі підписаного меморандуму, з зазначеними в ньому конкретними зобов’язаннями щодо реформування. Український уряд отримав ряд вимог від Європейської комісії, головними серед яких є покращення бізнес клімату та процесів управління державними підприємствами, зміцнення верховенства права, реформування судової системи, підтримка конкуренції на ринку газу, запровадження нових якісних правил в управлінні державними фінансами.

На даному етапі не слід забувати і про доволі складне становище державного бюджету України, за період з січня по серпень було виконано з дефіцитом в понад 51 млрд грн. Тобто, дефіцит в цьому році передбачається на рівні 7,5% ВВП. За словами заступника міністра фінансів консультації щодо формування бюджету тривають і досі, адже слід врахувати нестабільність економічної ситуації в країні на даному етапі. Так, на 2021 рік передбачають зменшення рівня дефіциту бюджету до 6%, в 2022 році – 4,5%, а в 2023 році дефіцит складе 3% ВВП.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь