Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати і замінити лобове скло автомобіля?

Лобове скло - важливий елемент будь-якого автомобіля, який захищає салон, водія і пасажира від дощу, вологи, вітру, снігу, пилу і бруду.

Не дивно, що навіть на відкритих кабріолетах завжди є переднє скло. А все тому, що фізично неможливо буде їздити без скла, бо утворюється сильний потік повітря. Це небезпечно.

Тому, як тільки лобове скло прийшло в непридатність, потрібно купить лобовое стекло на BMW й не тягнути з цим. На жаль, але при їзді на вітчизняних дорогах, лобове скло в останні роки перетворилося в видатковий матеріал, який необхідно міняти, в середньому, раз в 3-5 років.

Причини

Ситуації різні. Це може бути ДТП, потрапляння каменю або чогось твердого при їзді або результат вандалізму. Скло може бути розбите в повному обсязі, або лише покритися тріщинами. Все одно, краще замінити його, бо пошкодження заважають нормальному огляду, роблячи їзду небезпечною.

Як вибрати?

Перше, на що звертають увагу - оригінальність Оригінальне скло гарантовано підійде, буде якісним. Але, воно коштує дорожче. неоригінальне скло теж може бути дуже якісним, але його потрібно вибирати довше, щоб бути впевненими у якості, відповідно до характеристик. При виборі неоригінального лобового скла, необхідно врахувати наступні параметри:

Тип і маркування. Це повинно бути скло, вироблене за технологією триплекс з маркуванням WL. Також в маркуванні повинна бути вказана інформація про виробника, дату виготовлення і т. д. На підробках цього немає, і такий товар слід обходити стороною.

Якість триплексу. Лобове скло сьогодні являє собою 2 листи скла, які склеюються між собою спеціальною плівкою, що робить кінцевий продукт міцним, ударостійким, але водночас дуже прозорим з ідеальним оглядом. У склі не повинно бути ніяких бульбашок, краї по всьому периметру повинні бути повністю герметизованими.

Як встановити?

Для заміни лобового скла, крім нього, потрібен ще й спеціальний комплект інструментів. Їх можна придбати окремо, або відразу комплектом у спеціалізованих магазинах. Спеціальний ніж заправляється між склом і пазом, перерізується герметик. Залишки старого скла повністю видаляються, а паз потрібно знежирити. Наноситься ґрунтовка.

Наноситься за допомогою спеціального пістолета герметик і прикладається нове скло. Потім, щільно натискаючи потрібно пройтися по всьому периметру, щоб герметик «ліг» і забезпечив контакт скла і паза. Залишки герметика, які вилізли назовні можна видалити потім, коли він полімеризується.

На це піде 8-10 годин. А поки, щоб скло трималося в потрібному положенні, його необхідно зафіксувати за допомогою скотчу. Якщо все зробити правильно, можна здійснити заміну лобового скла так само якісно, ​​як в салоні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь