Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Горизонтально направлене буріння - унікальна технологія

Коли використовують ГНБ

Існує кілька видів прокладки підземних комунікацій. Всі вони не стоять на місці, постійно розвиваються і удосконалюються. Порівняно недавно була введена в експлуатацію по-своєму унікальна технологія. Вона являє собою технологію прокладання труб в місцях, де можливість риття траншей повністю відсутня, тобто, немає можливості розкривати поверхню. Така прокладка трубопроводів актуальна в безпосередній близькості від залізниць, поруч з автомагістралями, біля озер, боліт і річок. Застосовується вона також в густонаселених районах великих міст.

Запорукою успішного проведення подібних робіт є наявність спеціальної техніки, що дозволяє справлятися з найскладнішими завданнями. В наші дні безтраншейна система прокладки використовується у випадках, коли комунікації або кабельні системи необхідно прокласти в місцях, де категорично не можна проводити земляні роботи. Тому тут може бути застосовано лише горизонтальне буріння грунту, перед яким проводять якісне вивчення її складу, виходять всі необхідні дозволи, плануються основні етапи робіт і т.д.

Галузь ГНБ - революція в сфері будівництва

Технології горизонтально-направленого буріння (ГНБ) відомі з 1980-х рр., Але їм довелося пройти довгий шлях через скептичне ставлення і недовіру, перш ніж вони отримали належне визнання і придбали репутацію надійного і економічного методу прокладки підземних комунікацій.

Галузь ГНБ стійко розвивається впродовж останніх років. Ці технології буквально зробили революцію в сфері прокладки підземних інженерних комунікацій. Великі перспективи для ГНБ відкрив зростання попиту на послуги в комунальній сфері прокладка телекомунікацій, оптоволоконних, електричних і телефонних кабелів, водопроводу, газопостачання та каналізації. Крім того, ГНБ використовується при влаштуванні катодного захисту трубопроводів від корозії і при стабілізації грунту.

Різноманіття установок ГНБ

У відповідь на збільшений попит виробники розробили і випустили широкий асортимент обладнання ГНБ, в якому використані новітні досягнення двигунобудування, електроніки та гідравлічного обладнання: від невеликих установок з тяговим зусиллям від 2 т для комунальних робіт до потужних, розвиваючих тягову силу більше 500 т і здатних прокласти за один раз трубу діаметром до 1200 мм і довжиною до 2000 м. Зауважимо, що понад 90% вироблених і знаходяться в експлуатації установок ГНБ відносяться до малого і середнього класу (з тяговим зусиллям до 25 т).

У розвитку ГНБ існує тренд: розробники прагнуть створити установки, які б розвивали максимальну продуктивність при мінімальних розмірах.

Більшість провідних в світі компаній виробників обладнання ГНБ походять з США, Європи та Китаю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь