Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати вовняну ковдру?

Питання, як вибрати вовняну ковдру, - це перш за все вибір вовни, з якої зроблена ковдра.

При виготовленні сучасних постільних речей найчастіше вибирають овечу, верблюжу або козячу шерсть. Менш поширена в якості наповнення вовняної ковдри шерсть альпаки (родички верблюда).

Як вибрати вовняну ковдру?

Овеча шерсть - один з найпоширеніших і найдоступніших наповнювачів вовняних ковдр. Ковдри з овечої вовни м'які, екологічні, зносостійкі, міцні та комфортні. Вони відмінно зігрівають і розслаблюють втомлені м'язи.

Найякісніші ковдри роблять з вовни особливої ​​австралійської породи овець під назвою «меринос». Ковдри з вовни мериноса по праву відносять до елітної постільної білизни. Ці тварини живуть в бездоганних екологічних і кліматичних умовах, відрощують чудову м'яку шерсть.

Ковдри з верблюжої вовни важать менше аналогічних моделей з овечої вовни, зігрівають в будь-яку погоду, прекрасно дихають і дарують відчуття тепла. Головна їхня особливість - здатність вбирати величезну кількість вологи (до третини своєї ваги), залишаючись сухими на дотик. З верблюжою ковдрою у вашому ліжку завжди буде підтримуватися ідеальний мікроклімат. Крім того, наповнювач містить максимальну кількість корисного ланоліну, що впливає на оздоровлення м'язів і суглобів.

Дуже теплими вважаються ковдри з вовни альпак. Ці високогірні тварини з Південної Америки, різновид лами, також належать до сімейства верблюжих. Тому ковдри з їх шерсті володіють всіма перевагами верблюжих ковдр, але вважаються більш екологічними.

Також теплими, легкими й дуже м'якими є ковдри з кашеміру, вовни кашмірської гірської кози. Ці кози пасуться в суворих кліматичних умовах підніжжя Гімалайських гір. Для виготовлення кашемірових ковдр вибирають виключно ніжний підшерсток з шиї та грудки цих тварин. Ковдри з козячої вовни не тільки гріють і розслаблюють, але й також надають мікромасажний ефект.

Крім того, вирішуючи, яку вибрати вовняну ковдру за даним посиланням https://billerbeck.ua/107-odeyalo-ideal, варто враховувати, як саме вона виконана. Ковдри з вовни можуть бути виконані як в чохлі з наповненням з вовни, так і у вигляді товстого пухнастого пледа. У другому випадку ковдра-плед має універсальне використання. Якщо ж воно буде використовуватися тільки в якості ковдри, у вас величезний вибір вовняних ковдр в бавовняних чохлах.

Ще одним критерієм вибору ковдри є її призначення - літнє, зимове або всесезонне. Розрізняються ковдри кількістю вовни в них. Так літня вовняна ковдра буде найлегшою і зовсім неспекотною. Якщо ви думаєте, яку вибрати ковдру на зиму, товсті зимові вовняні ковдри, особливо з верблюжої вовни або альпаки, будуть відмінним варіантом.

Тепер ви знаєте всі особливості ковдр з вовни, і без зусиль зможете знайти для себе відповідь на питання, як вибрати вовняну ковдру.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь