Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Маршмеллоу: що це таке, як його вживати

Якщо ще хтось не знає про маршмеллоу, що це таке, як його вживати, де і яким способом застосовувати в кулінарії, саме час заповнити прогалину і ознайомитися з цим дивовижним десертом.

Маршмеллоу - це м'який зефіроподобний повітряний кондитерський виріб, приготований з цукру, желатину і кукурудзяного сиропу. За консистенцією маршмеллоу трохи нагадує пастилу або повітряний зефір. Але на відміну від них, маршмеллоу не містить в своєму складі яйця і яблучне пюре.

Маршмеллоу, придбати яке можна на сайті магазину Конфектум, додають в десерти, салати, гарячі напої, морозиво, прикрашають ним десерти і торти. В Америці люблять смажити ці маленькі пастилки на багатті, надівши на довгу паличку. Якщо маршмеллоу покласти в чашку з гарячою кавою, какао або молока, то утворюється густа солодка і ароматна пінка. Пастілки маршмеллоу, нанизані на шпажки, використовують в шоколадних фондю.

Серед кондитерів, найпоширеніший спосіб використання маршмеллоу - це приготування з нього мастики для прикраси тортів. Мастика з маршмеллоу виходить м'яка, пластична і податлива. Її можна фарбувати харчовими барвниками в різні кольори і додавати ароматизатори за смаком.

Крім розмоченого в гарячій воді желатину при створенні маршмеллоу використовують кукурудзяний сироп або цукор.
Склад доповнюють глюкозою, ароматизаторами і іноді барвниками.
Після змішування воєдино компоненти збиваються до стану губки.
У минулі часи маршмеллоу готували з екстракту болотної мальви або, як її ще називають, алтеї лікарської і застосовували в якості смачного кошти для лікування захворювань горла, застуди.

Чи корисний маршмеллоу?

Маршмеллоу хоч і солодкий продукт, але він приносить користь організму при помірному вживанні його:

  1. Маршмеллоу містить желатин, тому корисний для наших хрящів і суглобів
  2. Маршмеллоу містить колаген, а вони зміцнюють волосся і нігті
  3. Маршмеллоу містить глюкозу (якщо ви діабетик - вам маршмеллоу не можна), а вона позбавляє ненадовго від почуття голоду
  4. Розталий маршмеллоу можна нанести на обличчя як маску, вона додасть пружність шкірі.

Зефір і маршмеллоу - чи є різниця?

Різниця зефіру і маршмеллоу

Деякі помилково вважають, що маршмеллоу - це вид зефіру. Але, не дивлячись на зовнішню схожість, ці два види ласощі відрізняються один від одного. До складу солодощі не входить яблучне пюре і яєчний білок.

Ласощі дійсно нагадує за смаком зефір, але він більш м'який, ніжний, і тане в роті. Ще одна відмінність маршмеллоу від зефіру - форма продукту. Як відомо, у зефіру вона кругла, а улюблені американські солодощі мають вигляд маленьких горошин, кубиків і циліндриків, а також дуже високих діжок завбільшки з блюдце.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь