Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати квадрокоптер: поради новачкам

Сьогодні літаючий безпілотник можна придбати в будь-якому магазині електроніки. Представлено безліч моделей різних розмірів та модифікацій, можна вибирати на будь-який смак і гаманець. Але перш ніж робити покупку, варто визначити, навіщо купується квадрокоптер. Це дозволить уникнути непотрібних витрат і придбати літаючий апарат, який буде довго приносити задоволення.

Основні види

Перш за все, потрібно вирішити, з якою метою купується квадрокоптер dji, і де він буде запускатися. За призначенням виділяють кілька видів дронів:

  1. Дитячі. Як правило, невеликі та недорогі, з мінімальним набором функцій. Деякі моделі мають просту камеру і здатні передавати зображення на пульт або смартфон. Тривалість польоту невелика. Якщо квадрокоптер ви купуєте вперше, то варто зупинитися на сегменті іграшок: недорога модель дозволить дитині або дорослому освоїти ази управління безпілотником.
  2. Аматорські. На відміну від дитячих, більші, призначені для польотів на вулиці. Можуть бути з камерою або без. Дрони з оптикою можуть проводити панорамну фото- і відеозйомку і навіть зробити групове селфі з висоти.
  3. Спортивні. Використовуються для повітряних змагань, можуть розвивати значну швидкість. Дальність польоту залежить від характеру апаратури управління.
  4. Професійні. Великі та повільні. Можуть довго перебувати в повітрі та долати відстань в декілька кілометрів. З їх допомогою проводиться аерофотозйомка і перевозяться невеликі вантажі.

Якщо не планується брати участь в гонках або робити професійну зйомку, то варто обмежитися покупкою іграшки або аматорської моделі. Тим більше, що серед аматорської серії є варіанти з хорошою оптикою, що дозволяє отримати якісні знімки.

Трохи про розміри

У продажу можна знайти квадрокоптери, які без труднощів вміщаються в кишеню, або літаючі апарати вагою 3 кг і більше. За розмірами дрони діляться на 4 групи:

  1. До першої групи належать іграшки маленького розміру і з маленькою вагою. Їх можна запускати вдома або у безвітряну погоду на вулиці. При штормовому вітрі є ризик втратити безпілотник через те, що слабкі двигуни не зможуть протистояти сильному руху повітря: його просто здує.
  2. Друга група є найбільш популярною. До неї входять безпілотники для вулиці, серед них є великі іграшки та аматорські дрони. Невеликі розміри літального апарату дозволяють брати його в подорож.
  3. Моделі, які входять до цієї групи оснащені потужними двигунами та мають велику дальність польоту. Стійкі до вітру. Це зазвичай гоночні дрони та апарати для професійної аерофотозйомки.
  4. До останньої групи входять великі квадрокоптери, здатні підняти в повітря вантаж приблизно до половини своєї ваги. Мають потужні двигуни й можуть перебувати в повітрі до декількох годин. Застосовуються з професійними цілями: перевезення вантажів, відеозйомка та інше.

Для більшості людей хорошим варіантом стане придбання аматорського коптера. Виробники пропонують безліч аматорських моделей: від бюджетних до дорогих, оснащених якісною оптикою. Аматорські моделі відмінно підійдуть для дитини й для дорослого. А якщо хочеться брати участь в гонках або зробити професійні фото з повітря, то варто задуматися про покупку більш дорогих професійних квадрокоптерів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь