Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Альтернативні джерела енергії - альтернативна енергія в усьому світі

Сонячна енергія

Є одним з найпотужніших видів альтернативних джерел енергії. В основному її задіюють в роботі сонячних батарей. Всій планеті на цілий рік вистачить енергії, яку сонце надсилає на Землю за день. Хоча, від загального обсягу вироблення електроенергії на сонячних електростанціях за рік не перевищує 2%.

До основні недоліків відносять залежність від погоди і часу доби. Таким чином, для північних країн витягувати сонячну енергію невигідно. Конструкції коштують дорого і вимагають догляду - вчасно утилізувати самі фотоелементи, в яких містяться отруйні речовини (свинець, галій, миш'як). Їм потрібні великі площі для високих показників.

Найкраще застосують сонячну енергію там, де вона коштує дешевше і цей вид поширений: віддалені населені острови і фермерські ділянки, космічні та морські станції. У теплих країнах з високими тарифами на електроенергію, така вироблення енергії покриває потреби звичайного будинку. Наприклад, в Ізраїлі 80% води нагрівається сонячною енергією. Дізнатись більше про те, як підключити сонячні батареї, можна за посиланням.

Альтернативні джерела енергії - переваги

  1. Доступність. Особливо вигідно для країн, що не володіють нафтовими або газовими родовищами. Однак, це відноситься не до всіх видів. Наприклад, якщо країна не має виходу до моря, отримувати хвильову енергію вона вже ніяк не зможе; так само і з геотермальної енергії, яку можна перетворювати тільки в вулканічних районах.
  2. Екологічність - в процесі утворення тепла і електрики не відбувається шкідливих викидів в навколишнє середовище.
  3. Економія - отримана енергія має низьку собівартість.

У сучасному модернізованому суспільстві існує великий вибір альтернативних видів енергії. Як правило вибір цей залежить від ресурсів, доступності, географічного місця розташування, фінансової можливості оплатити установку і подальшу експлуатацію.

Для своїх приватних потреб при наявності вільного часу і вміння володіти ручним інструментом, можна створити установки, з метою використання альтернативних джерел енергії як електричної, так і теплової. З описом і принципами роботи альтернативних джерел енергії ви вже ознайомилися.

Кожен з видів вартий уваги і розвитку для користі всього людства і збереження природи в планетарному масштабі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь