Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати якісний шкіряний диван?

Знаєте, в чому головна принадність шкіряних диванів? Вони позачасові. Вибравши шкіряний диван для дому, ви не виявите через рік, що диван вийшов з моди і морально застарів. Купуючи шкіряний диван, ви купуєте традиції, час, свободу, а це в повній мірі розумний внесок.

Вид шкіри

У 90% випадків для оббивки дивана використовують телячу шкуру. Вона м'яка, еластична. Присядьте на диван, посидьте пару хвилин, а потім встаньте. Ви помітите, як шкіра моментально набуває первісну форму. Шкура надходить на виробництво великих розмірів, і закрійники люблять цей вид шкіри тому її легко кроїти і використовувати в об'ємних конструкціях. Дизайнери вважають за краще за універсальність.

На неї легко наносити малюнки, що імітують шкіру екзотичних тварин. Натуральну шкіру рептилій використовувати в оббивці диванів безглуздо, тому що вона маленьких розмірів, погано тягнеться, схильна до забруднення.

Шкіра буйвола або бика товста, міцна. Оббивка дивана з цієї шкіри підійде для сімей з дітьми, за рахунок своєї зносостійкості і для любителів ретро-диванів. На цих моделях диванів товста шкіра виглядає ефектно і дорого. Якісні кожаные диваны на будь-який смак - за посиланням.

Свинячу шкіру рідко задіють для оббивки диванів. Вона має слабкий коефіцієнт еластичності, шорстка на дотик, товста з відкритою пористою текстурою.

Шкіра вівці і кози м'яка на дотик, але тонка. Шкіру використовують для обробки деталей дивана.

Обробка шкіри

Перш ніж вихідна сировина стане оббивкою дивана, шкіра проходить обробку. Виділяють чотири етапи: вироблення, розшарування, дублення і забарвлення. На початковому етапі шкуру ріжуть на пласти і розшаровують на 4 частини.

• Перший шар вважається найкращим і використовується для основних частин дивана. Шкіра товста, м'яка.
• Другий шар менш міцний, але зберігає еластичність і м'якість. Підходить для м'яких елементів, у вигляді складок і воланів.
• Третій шар самий грубий. Шкіра цієї категорії дешева. Застосовується для обробки бічних деталей, спинки, підлокітників.
• Четвертий шар в оббивці не використовується. Є залишковим сировиною.

Як вибрати якісний шкіряний диван?

Існує ряд основних показників якості шкіри, при виборі дивана звертайте на це особливу увагу.

  1. якісна шкіра не деформується. Щоб перевірити, присядьте на кілька хвилин на диван, потім швидко встаньте. Шкіра повинна миттєво розправитися, щільно натягнути.
  2. шкіра високої якості дихає. Переконатися в цьому можна, доклавши до неї руку. Шкіра швидко нагріється від тепла руки. Шкіра низької якості залишиться холодної.
  3. міцні шви - показник якості шкіри. Шви повинні бути рівні, без нахлестов. Перевірити можна, натягнувши шкіру в районі шва, різко відпустивши її. Якісний рядок повинен стати майже невидимим. Якщо дірки від голки залишаються, то шкіра незабаром розповзеться в цих місцях.
  4. якісний барвник при виробленні шкіри - гарантія здоров'я. Проведіть вологим ватним тампоном по поверхні шкіри, якщо шкіра високої якості, то слідів фарби не повинно залишитися.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь