Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У чому користь розмальовок-антистрес?

Існує безліч занять, які сприяють розвитку уваги та концентрації. Доведено, що творча діяльність (наприклад, малювання) активізує лобову частку мозку. Як наслідок, людина заспокоюється і відволікається від сторонніх думок. Більш того, в процесі розфарбовування задіяні обидві півкулі, а тому воно позитивно позначається на розвитку дітей. Для цього малюкам зовсім необов'язково добре володіти олівцями, фломастерами або пензликами. Розвинути необхідний навик можна за допомогою розмальовки-антистрес. Вигадливі та цікаві візерунки обов'язково сподобаються дитині і допоможуть виявити в ній творчі здібності.

Особливості використання розмальовок дітьми та дорослими

З першого погляду може здатися, що малювати самостійно куди цікавіше, ніж розфарбовувати готові зображення. Крім того, повноцінно розвинути художні здібності у такий спосіб не вдасться. То яку ж користь дитині принесуть антистрес-розмальовки? Якщо ви хочете розмальовки-антистрес купити, то радимо перейти за даним посиланням вже зараз.

Психологи стверджують, що подібні альбоми сприяють розвитку наступних навичок:

  1. Посидючість - потрібно докласти чимало зусиль, щоб вийшло гарне зображення.
  2. Дрібна моторика рук - потрібна акуратність, щоб не заходити за межі контуру малюнка.
  3. Уважність - потрібно стежити за власними рухами, щоб не переплутати кольори, ділянки для зафарбовування та отримати задуманий результат.

Аналізуючи отримані малюнки, можна зробити деякі поверхневі висновки про психологічні особливості дітей. Наприклад, якщо на сторінках альбому переважає чорний колір або інші похмурі відтінки, це привід зайвий раз поговорити з дитиною: можливо, їй не дають спокою якісь тривожні думки. Незакінчені малюнки свідчать про те, що малюк постійно втрачає інтерес до свого заняття, перемикаючись на щось інше. Якщо звернути увагу на цю особливість поведінки в дитинстві, можна постаратися навчити юного художника фокусувати свою увагу на чомусь одному за раз, пояснити важливість доведення справи до кінця.

Чим корисні розмальовки-антистрес для дорослих і дітей?

Розмальовки корисні й для дорослих, які регулярно відчувають стрес. Щоб подібний стан не позначався на спілкуванні з близькими людьми та родичами, психологи рекомендують зайнятися малюванням. Арт-терапія - дієвий метод психологічного розвантаження і боротьби з втомою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь