Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо обігрівач

Холоди все ближче - пора задуматися про те, як створити комфортний клімат вдома і насолоджуватися затишком і теплом, не звертаючи уваги на те, яка погода за вікном. Вибираємо обігрівач разом!

Якими бувають обігрівачі

Домашні обігрівачі діляться на кілька типів: масляні, конвекційні або конвекторні, тепловентилятори, інфрачервоні і електрокаміни. Є ще теплові гармати і теплові завіси, але вони призначені для комерційного використання. Який же обігрівач вибрати в будинок, щоб радував теплом?

Масляний радіатор

Цей вид схожий на звичайні батареї, тільки замість гарячої води і пара в них залито мінеральне масло, яке нагрівається від електричної спіралі. Чим більше секцій у такого радіатора, тим більше площа тепла, що виділяється, швидше відбувається обігрів, а температура самого апарату нижче. Менше секцій - більше шанс отримати опік. Масляний радіатор краще встановлювати там, де немає маленьких дітей і домашніх тварин або вибирати модель з великою кількістю секцій. Вони абсолютно безшумні, забезпечені таймером і досить недорогі. Варто вибирати саме такий для покупки в будинок або квартиру.

плюси:

  1. Доступна ціна
  2. Екологічно чисті
  3. Безшумні

мінуси:

  1. Є ризик обпектися при невеликій кількості секцій

Конвекційний або конвекторний

Конвекторний обігрівач трохи схожий на масляний радіатор, але попереду закритий суцільний панеллю і не розділений на секції. Завдяки отворам в корпусі повітря проходить через нижню частину корпусу і виходить зверху нагрітим. Це дозволяє здійснювати природний обмін між теплим і холодним повітрям в приміщенні.

Конвекторний обігрівач, придбати який можна на сайті https://kvantum.com.ua, не нагрівається так сильно, як масляний, а тому безпечний для дітей і братів наших менших. Також може обігрівати будинок, квартиру або дачу - залишилося тільки вибрати необхідну площу обігріву.

плюси:

  1. Безшумні
  2. Немає ризику отримати опік

мінуси:

  1. • Досить повільно нагрівають приміщення

Тепловентилятор

Ще один вид домашніх обігрівачів - тепловентилятор. Це найшвидший з обігрівачів для будинку: тепловий потік, що нагрівається спіраллю, поширюється по кімнаті за допомогою обертових лопатей вентилятора. Часто такі обігрівачі можуть працювати і як звичайні вентилятори. Тепловентилятор для обігріву невеликих приміщень займає площу трохи більше за горщик для квітів, а моделі побільше часто забезпечені поворотним механізмом, що дозволяє потокам підігрітого повітря дістатися до всіх куточків приміщення.

Відмінно підійдуть для будинку, квартири або дачі, а невеликий варіант можна взяти з собою навіть в електрифікований гараж. Вибирати є з чого - існують моделі з дистанційним управлінням, поворотним механізмом або суперкомпактні економічні варіанти, гріють буквально тільки ноги - розташуйтеся в кріслі, ввімкніть і насолоджуйтеся теплом.

плюси:

  1. Швидкий нагрів повітря в приміщенні
  2. Немає ризику отримати опік
  3. Невелике споживання електроенергії
  4. Доступна ціна

мінуси:

  1. Деякі моделі можуть бути досить гучними через вентилятора
  2. Запах гару при попаданні пилу на спіраль, тому їх краще зберігати в коробці, коли вони не використовуються.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь