Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Болт з шестигранною голівкою - особливості та застосування

Болт з шестигранною голівкою (клас міцності 8.8) DIN 933, ГОСТ 7798, ГОСТ Р ІСО 4014

Клас міцності: 8.8
Товар реалізується в упаковках.

Болт DIN 933 - металевий кріпильний елемент, який застосовується для надійного з'єднання і фіксації частин однієї конструкції між собою, в тому числі металевих деталей з неметалевими. Виріб виготовляється за стандартом DIN 933, передбаченому німецькими технологами.

Відмінною особливістю болта є неповне різьблення, що прорізає уздовж по кінцевому відрізку вироби. При цьому різьблення може бути як метричної, так і дюймової. Метиз володіє шестигранною головкою, тому передбачає вузький вибір інструментів для закручування - гайкові ключі-шестигранники. На що слід орієнтуватися перед тим, як купити болт DIN 933 - підбір необхідних габаритів головки для поєднання з інструментом, тоді метиз закрутиться міцніше, надійніше і буде служити довговічніше.

Даний вид металовиробів відноситься до кріплень з дрібної метричної різьбою, розташованої по всій довжині стрижня вироби. Вони відрізняються високою міцністю, стійкістю до зламів і розтягувань, тому використовується в умовах сильних вібрацій. Болт шестигранний DIN 933 широко відомий в авіа та машинобудуванні, а також в інших сферах промисловості, де до кріплення пред'являють жорсткі вимоги якості.

Технічні особливості

Для виробництва використовується високоміцний прут з вуглецевої сталі. Шляхом холодного штампування надається форма майбутнього виробу, а потім на спеціальному верстаті нарізається різьба. Головка, виконана в формі шестикутника, значно спрощує процес експлуатації. Підвищення міцності (гарт) проводиться в 3 етапи:

  1. Випалювання в муфельній печі;
  2. Швидке охолодження;
  3. Обробка масляним складом.

Маркування DIN 933 означає, що виріб пройшов кілька етапів перевірок і відповідає стандартам.

Кріпильні вироби виготовляються з якісної і міцної сталі, покритої цинковим шаром для захисту від корозійних процесів. Тому болти DIN 933 часто застосовуються в якості сполучних деталей при монтажі конструкцій, які перебувають на вулиці або в місці з підвищеною вологістю (в сантехнічних роботах, при установці полиць в лазні і ін.)

Застосування болтів

Вироби стандарту DIN 933 використовуються в будь-яких сферах легкої і важкої промисловості, де для конструкцій передбачається часта високе фізичне навантаження. Залежно від циклічності навантаження вибирається необхідний клас міцності металовироби. Монтуються також в комплексі з анкерними гільзами. Сфери використання різноманітні: машинобудування, приладобудування, збирання меблів і будівництво, а також побутові роботи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь