Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які норми утеплення даху

У будівництві даху дуже важливо грамотно вирішити питання утеплення даного елемента будови. Завдяки розумній і ефективному використанню підпокрівельного простору вдається вирішити питання збереження тепла всередині житлових приміщень. З таким підходом домовласник може економніше витрачати енергоресурси і економити на опаленні в холодну пору року.

Мета застосування утеплювачів

У покрівельному будівництві використання теплоізоляційних матеріалів обумовлено бажанням і необхідністю (детальніше можна дізнатись на сайті https://renobau.ua/):

  1. Ефективно розпоряджатися простором під дахом.
  2. Зберігати тепло всередині житлового об'єкта, в тому числі зробити мансарду теплою.
  3. Знизити витрати на комунальні оплати.

Яким повинен бути шар теплоізоляції: основні моменти

Якщо ви візьмете утеплювач товщиною 150 мм, його може бути недостатньо для ефективного теплозбереження. Властивості такої теплоізоляції покрівлі з металочерепиці недостатньо гарні, тому матеріал може скочуватися вниз по схилу і в результаті з'являться ділянки даху без утеплення.

Утеплення металочерепіци. Якщо ви вирішили утеплювати покрівлю мінеральною ватою, краще вибирати продукцію, у якій щільність не менше 30 кг / м.кв.

Державні будівельні норми передбачають для Києва і області мінімальну товщину утеплювача для мансарди - 220 мм мінвати. Як правило, даний вид будматеріалу продається з товщиною кратної 50 мм, значить краще взяти товар з великим показником - 250 мм, щоб ваш будинок став енергоефективним.

Для того, щоб розташувати такий досить товстий матеріал між крокв, потрібно за допомогою бруса наростити їх товщину.

Має бути передбачений захист верхніх плит від вологи, адже під металочерепицею може виникати конденсат, і, якщо він почне капати на теплоізоляційний шар, він втратить всі свої функції.

Актуальним на сьогодні вважається застосування супердифузійних мембран, які можуть виконати такі важливі функції вітрозахисту і захисту від вологи. Для розумного і оптимального витрачання будівельного бюджету фахівці рекомендують зупинити свій вибір на мембранах, щільність яких становить 135 г / м.кв.

Найпопулярніші матеріали для утеплення

Для дахів останнім часом використовується один з таких видів:

  1. базальтова вата
  2. Пінополістирол.
  3. Скловолокно.

Але для того, щоб зробити правильний вибір продукції, потрібно врахувати і ряд факторів:

  1. Форма покрівельної конструкції і її окремих елементів.
  2. Кут нахилу даху.
  3. Характеристики каркаса і крокв.
  4. Вид обраного покрівельного матеріалу.

В експлуатаційних умовах київського регіону найкраще себе зарекомендувала мінвата, адже вона має універсальні характеристиками і користується в останні роки надзвичайно активно як приватними домовласниками, так і великими будівельними компаніями.

Які властивості повинні бути у якісного утеплювача

Щоб процес поліпшення енергоефективності будівлі пройшов швидко і результативно, треба врахувати основні властивості, які повинні бути у використовуваних товарів буд.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь