Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Ринопластика (ПЛАСТИКА НОСА) В УКРАЇНІ: ВСЕ, ЩО ВИ ХОТІЛИ ЗАПИТАТИ, АЛЕ БОЯЛИСЯ

Пластична хірургія - спірна тема, особливо, коли ми говоримо про пластику обличчя. Одні рішуче налаштовані на перетворення власної зовнішності, інші вважають це примхою. Ми вирішили розібратися в усіх нюансах найпопулярнішої пластичної операції - пластиці носа (ринопластиці).

Відкрити таємницю «майстерні краси» ми попросили пластичного хірурга, міжнародного члена Американського товариства пластичних хірургів (ASPS). Отже, чи є мода на носи, як проводиться операція, і чому, закрита методика ринопластики сьогодні на піку популярності?

Ринопластика друга за популярністю пластична операція в Східній Європі після збільшення грудей. Найчастіше люди хочуть змінити форму носа.

Ніс людини зростає протягом усього її життя. До літнього віку кінчик носа витягується під силою тяжіння і як ніби дивиться вниз.

ВЗГЛЯД ПРОФЕСІОНАЛА НА ПЛАСТИКУ НОСА

- Що має на увазі ринопластика?

- Ринопластика - це пластична операція, яка передбачає зміну і поліпшення форми і довжини носа. Найчастіше вона спрямована на естетичну корекцію. Однак, в деяких випадках, виконується риносептопластика, яка відновлює носове дихання.

- Кому вона показана?

- В першу чергу, людям, які незадоволені естетикою свого носа. До найпоширеніших скарг відносяться: горбинка, опущений кінчик носа, широка перегородка, великі ніздрі. Дівчата мріють, щоб ніс виглядав акуратним і гармонійно підкреслював риси обличчя.

- З якого віку можна робити пластику носа?

- Пластичні операції виконуються з 18-ти років і не мають верхньої межі, так як їх проведення залежить від стану здоров'я людини. Наприклад, я виконувала підтяжку грудей пацієнтці в 68 років. У випадку з ринопластикою, оптимальний вік з 20 до 40 років. У цей період тканини мають максимальну еластичністю і швидко адаптуються до проведеним змінам. Але все індивідуально, я виконую пластику носа і більш старшим пацієнтам.

- Бували випадки, коли ви відмовляли в проведенні операції?

- Так звісно. Я вважаю, що пацієнтові потрібно говорити правду. Якщо до хірургічного втручання немає показань - ніс гарний, пропорційно виглядає на обличчі, - я відмовляю. Багато дівчат прагнуть до примарних ідеалів або сприймають пластику, як рішення їх психологічних проблем.

- Чи правда, що ринопластика одна з найскладніших операцій?

- Ринопластика - творча операція. Я відношу її до окремого виду мистецтва. Вона вимагає від хірурга вищої кваліфікації, практичних знань і, звичайно, тонкого розуміння естетики. Пластичний хірург не може розглядати ніс ізольовано - це частина обличчя. Тому важливо не просто «зробити ніс», а створити ніс, який підкреслить красу свого володаря.

- Виконуючи ринопластику, ви орієнтуєтеся на свій смак або побажання пацієнта?

- Головний критерій пластичної операції - задоволеність пацієнта. Ми обговорюємо всі нюанси на консультації, також робимо комп'ютерне 3D моделювання результату операції. Разом з пацієнтом ми моделюємо ідеальний ніс. Звичайно, я даю рекомендації щодо деталей, штрихів, пропорцій. Пацієнт бачить підсумок ринопластики до її проведення. Завдяки тривимірному зображенню він розглядає майбутній ніс з усіх боків.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь