Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати акваріум дитині або новачкові.

Якщо в 16 столітті, для того щоб милуватися рибками, єгиптяни споруджували спеціальні басейни, то в 21 столітті для того ж ми використовуємо акваріуми. До речі, перший акваріум виготовив англієць Натаніель Вард в кінці 19 століття.

На сучасному ринку можна знайти безліч акваріумів абсолютно різної форми. І квадратні, і прямокутні, і у вигляді циліндра. Є навіть акваріумні лабіринти.

Якщо у вас ніколи не жили рибки, то беріть акваріум об'ємом не більше 100 літрів. Вважається, що чим більше акваріум, тим комфортніше буде в ньому морським мешканцям, але це не зовсім вірно. В першу чергу, зверніть увагу на пропорції акваріума. Висота повинна бути рівна ширині, а довжину краще вибирати в 2 рази більше.

Слід вибирати акваріум на сайті https://zoocool.ua/akvariumistika/akvariumy/, з розрахунку 2 літри на одну маленьку рибку (не більше 5 см). Враховуйте, що вода повинна добре насичуватися киснем, тому не робіть рівень води вище 50 см. Але якщо ви плануєте створити штучну подачу кисню в воду, то можна розраховувати 1 л води на невелику рибу. І не вираховувати кількість води в акваріумі.

Тепер можна перейти до наповнення. Оскільки акваріум це будиночок для рибок, то в ньому повинні бути рослини, пісок і камені, як в звичному середовищі існування. Бажано придбати спеціальний очищений пісок. Але можна і природний, тільки його потрібно ретельно промити від бруду і сторонніх часток.

Оптимальний шар піску для кімнатного акваріума 5 см. Постарайтеся укласти поверхню дна під нахилом, так буде простіше проводити прибирання будиночка для риб.

Після підготовки дна можна висаджувати рослини. Вибирайте тільки ті, які можуть спокійно співіснувати з вибраними рибками. Посадіть рослини уздовж стін акваріума. Після цього можна додавати камені та інші елементи. Ви можете розмістити в акваріумі керамічний будиночок або навіть статую. Загалом, відчуйте себе дизайнером інтер'єру для рибок.

Тепер можна наповнювати акваріум водою. Робити це варто поступово і тонкою цівкою, щоб не розмити грунт і не піднімати муть з дна. Залиште до краю близько 5 см повітряного простору. Дуже важливо правильно вибрати воду. Категорично не підходить водопровідна вода, хіба що фільтрована з холодного крану. Важливо дотримуватися біологічну рівновагу. Для цього потрібно використовувати воду з іншого акваріума або дати заспокоїтися нової воді. Зазвичай процес відновлення рівноваги займає близько 3 днів.

Будьте готові міняти частину води щотижня. Підготуйте нову воду заздалегідь, нехай вона буде кімнатної температури і вже досить відстояна. Вичерпати близько 1/4 води з акваріума. Потім візьміть пристрій для чищення. Трубкою приберіть всі відходи життєдіяльності. А звичайної губкою протріть стінки акваріума зсередини. Потім можете долити нової води.

Якщо ви плануєте завести рибок для дитини, то обов'язково дайте йому допомогу по догляду за акваріумними рибками вашого виду. Будьте готові, що перший місяць вам потрібно буде стежити за тим, як дитина доглядає за морськими мешканцями.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь