Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно підготувати реферат

Навчальні реферати багатьом помилково здаються дріб'язковою справою, яку можна навіть не брати до уваги. Однак тим, кому підготовка такого завдання хоча б раз врятувала стипендію, знають: реферат - це важливо. І його потрібно не тільки здати, але і якісно підготувати. Тільки в цьому випадку у викладача не виникне сумніву в знаннях студента.

Багато звертаються до компаній, які виконують їх на замовлення (за посиланням є адреса, куди посилатися - саме тут пишут уникальные рефераты), а хтось намагається впоратися своїми силами. Але як же зробити той самий «реферат на відмінно»? Давайте розберемо.

Основні частини реферату

  1. Зміст. Окремий лист з переліком основних пунктів, параграфів і глав реферату, а також зазначенням нумерації сторінок, де вони розташовані.
  2. Вступ. У цій частині містяться відомості про актуальність теми і проблематики, порушеної в роботі. Студенту необхідно розкрити причини, за якими обрана тема потребує розгляду, цілі і завдання, що стояли в процесі дослідження. Тут же вказують предмет і об'єкт дослідження. В цілому введення зазвичай займає 2-3 сторінки.
  3. Основна частина. Саме тут розкривається дослідження, яке проводить учень, з повним аналізом джерел. Тіло реферату розбивається на параграфи, глави, пункти. Розміщені вони послідовно, мають окрему назву. В кінці розділів підводиться їх підсумок. Обсяг основної частини - близько 20-25 сторінок.
  4. Висновок. У цій частині міститься висновок про все дослідженні. Важливо не перевантажувати висновок інформацією, вистачить і коротких тез по главам. В обсязі цей розділ повинен займати близько 2 сторінок.
  5. Список використаної літератури. Сюди вносяться всі джерела, які використовують в процесі написання реферату.

Секрети успішного реферату

Якщо ви хочете написати дійсно якісну роботу, в ідеалі краще зробіть її самостійно. Навіть якщо ви вибрали написання реферату на замовлення, приділіть максимальну кількість часу вивченню теми вже на матеріалі готового реферату. В цьому випадку ви убезпечите себе від підступних запитань викладача і зможете з легкістю на них відповісти.

Не використовуйте занадто велику кількість джерел. Краще зосередитися на кількох пунктах списку використаних джерел, але розберіть їх детально. Вийміть максимум з мінімуму. Це допоможе вникнути в питання глибше і заощадити час на вивченні великого обсягу літератури.

І не забувайте про захист реферату. Чим впевненіше ви будете відповідати за темою дослідження, тим вище буде підсумкова оцінка.

Бажаємо вам відмінних оцінок і успіхів у навчанні!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь