Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поради, як вибрати ПОП, щоб не витратити гроші даремно

Безпека знаходиться в основі піраміди людських потреб по Маслоу. І природно, нехтувати нею ніяк не можна, особливо якщо у тебе є серйозні підстави турбуватися за стан свого здоров'я та збереження майна. Засобом здобуття спокою можуть стати послуги приватного охоронного підприємства.

Разом з спеціалістами https://bezpeka-ltd.com/ru/fiz-ohrana/ з'ясовуємо, за якими критеріями необхідно його вибирати.

Вивчи особливості діяльності

Перед тим як укласти договір з охоронним підприємством, тобі буде необхідно упевнитися в наступному:

  1. чи є у компанії дозвіл на збройну охорону (для запобігання ситуацій, пов'язаних із загрозою життю і збройним пограбуванням);
  2. чи є відділ оперативної служби і мобільна група, де можна отримати інформацію про стан всіх об'єктів, що охороняються;
  3. укладає чи ні ПОП договір на страхування (зазвичай в цьому документі прописується відповідальність охоронної компанії);
  4. чи знаходиться компанія в професійні спілки або асоціації (акредитація з офіційними органами є одним з ознак компетентності та якості послуг);
  5. чи працює підприємство з клієнтами, що мають допуск до державної таємниці (за цим показником можна оцінити рівень довіри клієнтів до охорони).

Проаналізувавши цю інформацію, ти зможеш вибрати дійсно якісну фірму з усіх представлених на ринку.

Перевір наявність ліцензій

Захист громадян і їх майна - той вид діяльності, який вимагає обов'язкового ліцензування, так як юридична особа, згідно із законодавством, не може займатися і бізнесом, і охороною одночасно. Тому тобі буде необхідно упевнитися в наявності у Чопа дозвільних документів. В їх список входять такі ліцензії:

  1. на здійснення приватної охоронної діяльності;
  2. на здійснення діяльності з монтажу, технічного обслуговування і ремонту засобів забезпечення пожежної безпеки будівель і споруд.

Ці документи дають компаніям право на:

  1. охорону об'єктів і майна;
  2. забезпечення порядку на масових заходах;
  3. консультування і підготовку рекомендацій з питань захисту;
  4. проектування, монтаж і обслуговування технічних засобів охорони;
  5. створення пропускного режиму на об'єктах;
  6. роботи, пов'язані з використанням інформації, що становить державну таємницю.

Якщо тобі потрібна озброєна охорона, то варто вибирати компанію, в штаті якої є співробітники з шостим кваліфікаційним розрядом - саме він дає право на носіння та використання зброї.

Зверни увагу на перелік послуг

Серед стандартного набору охоронних послуг практично завжди знаходяться:

  1. фізична і особиста охорона;
  2. впровадження технічних систем безпеки та пультової охорони;
  3. охорона стаціонарних об'єктів;
  4. забезпечення безпеки масових заходів.

Іноді до цього списку додаються: супровід вантажів, перевірка співробітників на поліграфі і юридична підтримка. Але не для кожної юридичної особи ці послуги необхідні. Тому для виявлення потреб клієнтів по-справжньому кваліфіковані компанії перед укладенням договору пропонують провести аудит безпеки. На цьому етапі фахівці виявляють слабкі сторони в охоронній системі, а також протипожежної (якщо необхідно), і вже на підставі цих даних вони представляють потенційним замовникам свої рекомендації.

Якщо ж компанія відразу пропонує тобі усереднений пакет послуг, не проаналізувавши особливості твоєї діяльності, варто пошукати альтернативи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь