Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості проектування промислових будівель і споруд

Промислова і громадянська архітектура - дві взаємно пов'язані області радянського зодчества, які мають багато спільних рис і постійно надають один на одного певний вплив.

Професійне проектування промислових будівель та споруд ви можете замовити по посиланню на сайті www.eridonbud.com.

Вимоги до промислової архітектури висуваються такі ж, як до громадянської - функціональна доцільність, висока естетична якість, економічна рентабельність, і ці вимоги стають все більш актуальними.

Промислові підприємства стали найважливішою складовою частиною сучасних міст і в більшості випадків є головним фактором їх розвитку. При цьому дуже важливо, що в умовах соціалістичного підприємства - це не тільки місце прикладання праці, а й соціально-культурні центри.

Промислове проектування - основні умови

Для початку процесу проектування промислових будівель як окремих будівель, так і цілих комплексів будівель на чільне місце береться особливості технології промислового виробництва майбутнього об'єкта. На етапі розробки початкового завдання на розробку ескізного проекту основну роль грають фахівці-технологи, які розробляють схему виробництва, послідовність і значимість технологічних процесів, компоновку обладнання на основних і допоміжних виробництвах.

Компонування і розміщення обладнання, необхідність підведення інженерних комунікацій і шляхів сполучення, необхідність врахування вимог технології на початковому етапі беруться за основу з урахуванням максимальних потреб підприємства. В процесі розробки початкового ескізу використовуються в основному готові, шаблонні технічні рішення, що застосовуються при зведенні стандартних типових будівель промислових об'єктів.

На відміну від об'єктів цивільної інфраструктури - житлових будинків, об'єктів міської інфраструктури, в проектуванні промислових будівель критично важливо враховувати всі правові, технічні та економічні особливості проекту, а значить необхідно суворо дотримуватися вимог державних норм і стандартів, що застосовуються до зведення таких споруд. Вимоги СНиП та ГОСТ різного напрямку враховуються і при розробці технічної документації.

Етапи проектування промислових будівель

Розподіл окремих робіт і угруповання їх за значимістю та важливості на кожному з етапів дозволяє істотно скоротити тимчасові показники розробки проекту, знизити трудовитрати і вартість технічної документації.

Як і для об'єктів цивільної інфраструктури проектування промислових об'єктів здійснюється в наступній послідовності:

  1. Підготовчий етап;
  2. Розробка ескізного проекту, вибір найбільш прийнятного і оптимального варіанта;
  3. Глибока розробка проекту з проведенням всіх досліджень з прив'язкою до місцевості;
  4. Детальна розробка всіх робочих креслень і деталей;
  5. Остаточне узгодження і уточнення всіх частин, проведення макетування і деталювання як архітектурної частини, так і технологічної частини проекту, його затвердження;
  6. Проведення необхідних експертиз і практична реалізація процесу зведення будівлі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь