Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як кольори впливають на людину в інтер'єрі? Поради дизайнера.

Білий. Білий - це колір чистоти, невинності, легкості і свіжості, також він наповнює нас енергією і допомагає нам перебувати в тонусі. Білий колір володіє такими корисними властивостями, як розширення приміщення, збільшення простору і освітлення. Він добре підійде для невеликих приміщень; для приміщень, де мало вікон; і для людей, кому здається, що не вистачає повітря. Але, просто білий колір в інтер'єрі використовувати не варто, тому що він може перетворити приміщення в холодну і некомфортне місце проживання. Тому його варто розбавляти з деревом та іншими квітами.

Сірий. Сірий - це колір знань, мудрості і інтелекту. Він відноситься до простих квітам, але в порівнянні з білим, вважається вишуканим і витонченим. Сірий колір створює атмосферу спокою і стабільності. Він також може випрасувати нуднувато, але варто додати інші кольори, як він стає елегантним і додасть відчуття свіжості. Замовити ексклюзивний дизайн можна у спеціалістів egohouse.ua.

Чорний. Чорний - це не тільки колір порожнечі і жалоби, якщо його грамотно використовувати можна отримати з нього благородство, влада, шик і елегантність. З ним не варто переборщувати, тому що у вас з'явиться відчуття, неначе на Вас тиснуть, також з'явиться гнітюче стан, депресія і меланхолія. Його варто використовувати в штрихах, детально і помірно, тоді ви зможете отримати бажаного результату від інтер'єру.

Зелений. Зелений - це колір гармонії, природи, свіжості, благородства і процвітання. Він робить позитивний вплив на організм, дозволяє розслабитися, відпочити фізично і морально, призводить наш внутрішній стан в гармонію. Зелений добре вписується в інтер'єр будь-якого приміщення, більш універсальний: в яскравому відтінку пробуджує нас бадьорістю і тримає в тонусі, в приглушеному варіанті призводить наше стан в умиротворення і спокій.

Синій. Синій - це колір чистоти, добра, довіри, інтуїції і вірності. В інтер'єрі він надає на нас позитивний вплив таке, як прояснення думки, пригнічує агресію, покращує концентрацію і стимулює працездатність. Також у нього є дивовижні властивості, як притуплення апетиту, допомагає при безсонні, знижує артеріальний тиск. Але його не варто використовувати в більшій кількості або в темних тонах, тому що від нього ефект буде такий же, як і від чорного кольору.

Блакитний. У блакитного такі ж характеристики, як і у синього, але він і володіє таким чудом, як свіжість, легкість і легкість. Він розширює простір і добре підходить для сонячної сторони кімнати роблячи її свіжою і спокійною. Але з цим кольором теж переборщувати не варто, тому що він надає пригнічення, холод і занепокоєння.

Червоний. Червоний - це колір пристрасті, любові, енергії, агресії, успіху і багатства. Він приковує нашу увагу відразу, як тільки його бачимо. Яскраво-червоний дає більше ефекту ніж приглушений, він має стимулюючими властивостями: бадьорить, наповнює нас енергією, додає впевненості, заряджає позитивом і спонукає до дії. Червоний протилежний синьому, тому що в порівнянні з ним він прискорює серцебиття, підвищує тиск. Надлишок червоного викликає тривогу, перевтома і роздратування, в інтер'єрі він звужує простір, тому використовувати його варто, як акцент, родзинку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь