Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як перевірити, чи потрібно заправляти спліт систему

Ознаки нестачі хладагента:

  1. Погіршення охолодження або його повна відсутність
  2. Обледеніння вентилів зовнішнього блоку
  3. Іній на теплообміннику внутрішнього блоку
  4. Масло на трубках

Звичайно, погіршення охолодження може бути викликане й іншими причинами, але в першу чергу необхідно перевірити тиск фреону в системі.

Іноді льодом покривається весь теплообмінник внутрішнього блоку спліт системи. При цьому іній може навіть вилітати з кондиціонера в кімнату.

У холодильному агрегаті завжди присутнє масло, яке необхідне для охолодження мастила компресора.

І якщо система не герметична, то в місцях нещільності з'являється масло, наприклад, на гайках зовнішнього або внутрішнього блоку

Як дізнатися про необхідність дозаправки

Існують деякі «симптоми», які дають зрозуміти власникові спліт системи, коли потрібно заправляти кондиціонер. До них належать такі показники:

  1. на комунікаціях зовнішнього блоку системи кондиціонування повітря утворюється іній і лід;
  2. поява масла на трубках з фреоном;
  3. кондиціонер починає втрачати свою ефективність.

Щоб переконатися в погіршенні якості охолодження кондиціонером зазвичай вимірюють температуру повітря на вході і виході внутрішнього блоку. Так, різниця між ними не повинна становити вище 12 градусів за Цельсієм. В іншому випадку рекомендується тимчасово припинити експлуатацію спліт системи і звернутися до фахівця, який знає, як робиться заправка кондиционера.

Крім іншого, якщо в ремонті був кондиціонер, заправка також є обов'язковою умовою для подальшої експлуатації системи. Це обумовлено тим, що при заміні деталей компресора або інших складових могла статися витік газу.

Зазвичай заправка домашнього кондиціонера здійснюється раз на рік. Недостача холодоагенту може не тільки знижувати ефективність роботи спліт системи, але також поступово сприяти поломці компресора. В такому випадку деталь потрібно буде замінити, а це більш дорогий і трудомісткий процес, ніж заправка. Більш того, фахівці рекомендують щорічно проходити технічне обслуговування системи кондиціонування, щоб існуючі проблеми можна було швидко виявити і вирішити, а якщо пощастить - усунути на корені.

Іній на зовнішньому блоці є сигналом до дозаправки.

Періодичність заправки кондиціонерів

Нам часто задають питання, а як часто необхідно заправляти кондиціонер?

Точно визначити термін заправки неможливо, так як це залежить від якості монтажу, а також якості самого кондиціонера. Краще орієнтуватися на ознаки, що вказують недолік фреону. Але в будь-якому випадку, краще перевіряти наявність фреону в системі хоча б раз на два роки. Зручно це робити в комплексі з чищенням кондиціонера, тобто проводити сервісне обслуговування.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь