Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кілька порад щодо вибору бухгалтерської аутсорсингової компанії

При виборі компанії для переходу на аутсорсинг бухгалтерії приділіть увагу наступним моментам:

Репутація компанії

На початковому етапі складно оцінити якість послуг, що надаються аутсорсингу бухгалтерії, а тому при виборі клієнти в першу чергу орієнтуються на репутацію фірми в бізнес-середовищі. Важливо вивчити відгуки клієнтів, які вже працювали з виконавцем buhalter.com.ua і представляють його діяльність. Крім того, допомога у виборі надасть і той факт, якщо фірму пропонує партнер по бізнесу.

Термін роботи на ринку

Аутсорсинг бухгалтерії з'явився не вчора. Компанії вже протягом 10-ти років надають послуги подібного роду. Природно, чим триваліше період знаходження виконавця на ринку, тим багатший досвід, оскільки за цей час умови ведення обліку з деяких питань помінялися.

Тестовий період отримання послуги

При виборі компанії для ведення бухгалтерії на аутсорсинг тестовий період дозволить клієнтові визначитися, чи підходить фірма для покладання на неї обов'язки з ведення обліку чи ні. На підставі результатів можна зрозуміти, чи справляється компанія з обов'язками.

Проект договору

Перед оформленням співпраці бажано ознайомитися з проектом договору. У ньому вказується, які обов'язки брати на себе фірма і яку відповідальність понесе при їх невиконанні.

Гарантія конфіденційності

Цей момент важливий тому, що недобросовісні аутсорсери можуть "зливати" інформацію конкурентам, що негативно позначиться на діяльності клієнта.

Страхування відповідальності

Деякі виконавці страхують відповідальність на випадок заподіяння матеріальної шкоди клієнтам (помилки в обліку, отримання штрафів податкової інспекції і т.д.). При страхуванні клієнт може бути впевнений, що при настанні негативної ситуації подібного роду отримає компенсацію понесених збитків.

Штат співробітників

Важливо при пошуку компанії з аутсорсингу бухгалтерії ТОВ звертати увагу на те, які співробітники входять в штат, які знання і навички мають. При необхідності можна навіть запросити документацію про освіту і підвищення кваліфікації працівників.

Вартість бухгалтерських послуг

Серйозним критерієм відбору вважається вартість послуг, що надаються. При високій ціні аутсорсингу бухгалтерії деякі клієнти відмовляються від співпраці. Однак не можна засновувати вибір тільки на цьому показнику, оскільки потрібно оцінювати співвідношення "ціна-якість".

Консультування

Отримання додаткових консультаційних послуг при організації співпраці є перевагою при аутсорсингу бухгалтерії ІП або ТОВ. Компанія отримує можливість в процесі діяльності використовувати нові напрямки розвитку і при цьому консультуватися у професіоналів.

Експрес-аудит обліку

Така послуга необхідна при первинному укладанні договору, оскільки дозволяє зрозуміти, який рівень бухгалтерського і податкового обліку в компанії. На основі отриманих результатів приймається рішення про те, що в обліку підлягає виправленню і на які ділянки звернути підвищену увагу.

Висновок офіційного договору

При відсутності офіційного договору аутсорсер не несе ніякої відповідальності за результати, а клієнт не має права списати оплату послуг до витрат.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь