Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості роботи моряка

Складна, але цікава робота з елементами романтики і труднощами підходить для сильних людей, закоханих в море і професію.

В економіці будь-якої держави, що має вихід до великої води, судноплавство займає особливе місце. Будучи одним з найбільш вигідних видів транспорту, морські / річкові судна користуються великим попитом. Щорічно за допомогою суховантажів, танкерів і інших кораблів перевозяться тисячі тонн нафти, палива, корисних копалин, зерна та інших товарів, що приносять дохід в бюджет. Також не можна не згадати про військовий флот, який стоїть на захисті водних кордонів, і про цивільних судах, наприклад, про круїзні лайнери, призначених для перевезення і відпочинку людей.

Яке б призначення не мали судна, кораблі не зможуть вийти в плавання, якщо на борту не буде самого головного - спеціально навченої команди моряків. Дізнатись про те, які особливості має работа на танкере, можна за посиланням.

ХТО ТАКИЙ МОРЯК?

Моряк - збірна назва професії, що дозволяє позначити фахівців, що працюють на цивільних, торгових і військових судах.

Перші моряки з'явилися ще в період античності. На кораблях / човнах перевозили людей, часто відправлялися в експедиції, відкривали нові землі, прокладали торгові маршрути, брали участь у війнах. З появою альтернативних видів транспорту морські подорожі не втратили значущості.

Команда судна складається з різних фахівців: матросів, боцмана, лоцмана, штурмана, кока, капітана та ін. Їх обов'язки розподіляються відповідно до типу судна. Хоча кожен моряк знаком із загальною специфікою професії, капітан круїзного лайнера не може управляти крейсером або танкером, так як для цього йому знадобляться спеціальні знання.

Судновий екіпаж прийнято ділити на палубну і машинну служби. Також на пасажирських судах присутній обслуговуючий персонал. Капітану підпорядковується весь персонал і палубна команда, до якої відносяться офіцери (помічники капітана) і рядовий склад. В обов'язки цієї служби входить підготовка палубних механізмів і вантажних трюмів до експлуатації - прибирання, змащування, фарбування та ін.

Машинна команда складається з старшого механіка і його помічників, а також рефрижераторного механіка, електромеханіка і рядового складу, що включає мотористів, зварювальників, прибиральників, токарів. Їх основні завдання полягають у підтримці працездатності всіх механізмів машинного відділення.

Хоча вимоги до обслуговуючого персоналу не такі суворі, як до решти членів екіпажу, він також вважається частиною команди. На борту можна зустріти офіціантів, барменів, прибиральників, аніматорів, фітнес-тренерів та інших працівників, які забезпечують комфорт пасажирів.

ПЕРЕВАГИ ПРОФЕСІЇ МОРЯКА

Чи не кожен зважиться пов'язати життя з морем, але ті, хто вибирає цю професію, бачать в ній покликання. Багато моряки, по поверненню додому, незабаром починають нудьгувати за роботою і хочуть швидше піти в плавання.

Життя моряка пов'язують з романтикою тривалої розлуки і споглядання синіх безкрайніх вод. Привабливість професії також обумовлена ​​можливістю подорожувати. Під час рейсу кораблі заходять в порти різних країн, де екіпаж може ознайомитися з визначними пам'ятками міст і культурою народу.

Серед найбільших переваг професії відзначають високий рівень доходів. Зарплати моряків варіюються в залежності від займаної посади, класу судна і компанії-роботодавця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь